Deprem uzmanları birbirine girdi: “Onlar uzman değil, inanmayın”

Deprem uzmanları birbirine girdi: “Onlar uzman değil, inanmayın”

Olası Marmara depremiyle ilgili neredeyse her gün deprem uzmanlarından açıklama geliyor. Prof. Dr. Naci Görür, 7,4’lük deprem iddialarını yalanlayan Şener Üşümezsoy’a sert bir yanıt verdi. İsim vermeyen Görür, “Onlar uzman değil, inanmayın” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi’nde yaşanan 5,1 ve 4,5’lik depremlerin ardından deprem uzmanları arasında tartışmalar yaşandı. “7,4’lük deprem senaryoları çöpe atıldı” diyerek geçtiğimiz günlerde tartışmanın fitilini ateşleyen Şener Üşümezsoy’a yanıt geldi. Prof. Dr. Naci Görür, Üşümezsoy’un ismini vermeden “Onlar uzman değil, uzmanlık için bazı kriterler gerekir, inanmayın” şeklinde konuştu.

usur.jpg

“7,4’LÜK DEPREM SENARYOLARI ÇÖPE ATILDI”

Yılardır İstanbul’da 7 üstünde bir deprem olacağı herkesin diline düştü. Deprem uzmanları bu doğrultuda açıklamalarıyla neredeyse her gün insanları uyarıyor. Bu açıklamaları değerlendiren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi’ndeki fayın ölü bir fay olduğunu belirterek, “Asıl fay Yalova Çınarcık’da” dedi. Kuzey Marmara’nın kenarından geçen bir fayın hiçbir zaman olmadığını belirten Üşümezsoy, Hiçbir zaman Kuzey Marmara kenarından giden bir fayımız söz konusu değil" ifadelerini kullanmıştı.

naci.jpg

“HERKESE MİKROFON UZATMAYIN”

Sözcü Gazetesi’ne konuşan Prof. Dr. Naci Görür, Üşümezsoy’un bu iddialarına yanıt verdi. Prof. Dr. Şener, “Onlar uzman değil, uzmanlık için bazı kriterler gerekir, inanmayın” dedi. Görür ayrıca medyaya da seslenerek “Herkese mikrofon uzatmayın, bu vebalin altında kalmayın” ifadelerini kullandı.

“ONLAR UZMAN DEĞİL”

İsim vermeden sert ifadeler kullanan Prof. Dr. Naci Görür, “İsim vermeyeceğim ama onlar uzman değil. Bilimsel de değil. Uzman dediğin zaman konuştuğu konu üzerinde çalışmış, gözlem yapmış, veri toplamış, o verileri incelemiş, yorumlamış, bilim süzgecinden geçmiş, çalışması uluslararası saygın bir dergide yayınlanmış olmalı. Bu bilimsel bir çalışmadır ve dolayısıyla bir uzmanın yapabileceği bir şeydir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.