Depremde son durum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 549 can kaybı

Depremde son durum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 549 can kaybı

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki depremde 3 bin 549 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

AFAD Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde son durum açıklamasını yazılı olarak bildirdi. AFAD, depremlerde 3 bin 432 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı.

CAN KAYBI YÜKSELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde son durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. Bölgeye toplamda 5 bin sağlık personeli aktarılmıştır. Ülkedeki tüm vatandaşlarımız kan bağışı yapıyor. Çok sayıda personel arama kurtarma çalışmalarında görevlendirildi. Emniyet teşkilatımız tüm unsurlarıyla sahadadır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bölgede görevlendirilen arama ve kurtarma personel sayısının 25 bin 693, araç sayısının 360, 629'u vinç olmak üzere iş makinesi sayısının da 3 bin 361'e ulaştığı aktarıldı.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 65 ülkeden yardım için gelen 2 bin 769 personelin afet bölgesine sevk edildiği bildirildi.

Deprem ile ilgili son durumu AFAD BAşkanı Sezer açıkladı

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Deprem bölgelerindeki zorlu kış şartlarına da dikkat çeken AFAD Başkanı Sezer, "Diğer taraftan da kış şartlarından dolayı barınma ihtiyaçlarını afet bölgelerine gönderiyoruz. Şu ana kadar 65 bin kadar çadır ve çadır içi malzeme, 300 binin üzerinde battaniye ve diğer ısıtıcı türü malzemelerimiz gönderilmiş durumda. Vatandaşlarımız Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait yatakhanelerde misafir edilmektedir. İkram araçları ve mobil mutfaklarımızla birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarımız afet bölgesinde. Ülkemizin bütün imkanlarını afet bölgesine Adana’dan Gaziantep'ten Malatya'ya kadar havaalanlarımızı kullanılarak buradaki personel sayılarımızı takviye ettiğimizi ve sahada aram kurtarma faaliyetlerini devam ettirdiğimizi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.