Depremde yıkılan bankalardaki kiralık kasalar ne olacak?

Depremde yıkılan bankalardaki kiralık kasalar ne olacak?

Depremde yıkılan bankalardaki kiralık kasalar ne olacak? Yıkılan bankalardaki kiralık kasa sahipleri haklarını nasıl arayacak? Depremzede kasa sahiplerini üzecek bir açıklama geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde banka şubelerinden de yıkılanlar, hasar görenler oldu. Peki bu bankalardaki kiralık kasalar ne olacak? Yıkılan bankalardaki kiralık kasa sahipleri haklarını nasıl arayacak?

Depremde yıkılan bankalardaki kiralık kasa sahiplerine üzücü haber geldi. Depremzedeler, yıkılan veya kullanılamaz halde olan bankaların içindeki kiralık kasaların akıbetini merak ederken, kuralların aleyhlerine olduğu bildirildi. Kurallara göre, tamamen kasa sahibinin mahremiyetinde olan ve depremde kaybolan kiralık banka kasalarıyla ilgili 'beyan' ile ödeme yapılmıyor.

BEYAN YOKSA TAZMİN DE YOK

Kiralık kasa sisteminde mahremiyet esas alındığından dolayı, içinde ne olduğu yalnızca kasa sahibi tarafından biliniyor. Bu nedenle şayet bankaya kasa içindeki eşya ile ilgili beyanda bulunulmadıysa, deprem nedeniyle kaybolan kiralık kasaların tazmini mümkün olmuyor. Birçok vatandaş konuyla ilgili şikayetlerini dile getiriyor. Ancak bankacılık kuralları gereği konuyla ilgili atılacak bir adımın olmadığı belirtiliyor.

BANKA YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

İlgililerin cevaplarını aradığı kiralık kasalar ne olacak, yıkılan bankalardaki kiralık kasa sahipleri haklarını nasıl arayacak konularında banka yetkililerinden de açıklama geldi.

Kasaların tamamının isme kayıtlı olduğunu belirten banka yetkilileri “Bankalar hasar tespit çalışması yapıyor. Kasada yer alan değer hakkında yapılan beyan ile ödeme yapılamıyor" bilgisini verdi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.