Depremzede üretici ilaç istiyor: “Malatya çiftçisini yalnız bırakmayacağınızdan eminiz”

Depremzede üretici ilaç istiyor: “Malatya çiftçisini yalnız bırakmayacağınızdan eminiz”

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Malatyalı kayısı üreticileri yetkililerden ilaç ve gübre desteği talep etti. Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Malatya çiftçisini yalnız bırakmayacağınızdan eminiz” dedi.

Malatya Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Malatyalı çiftçilerin taleplerini dile getirdi. Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, depremin ardından insanların il dışına çıktığını, ayrıca aşırı yağışlar nedeniyle üreticilerin kayısı ağaçlarına yeterli bakım yapamadığını belirterek yetkililerden ilaç ve gübre desteği istedi. Solmaz, “Malatya çiftçisini yalnız bırakmayacağınızdan eminiz” dedi.

malatya2.jpg

MANOLYA HASTALIĞI ETKİLEDİ

Kayısı üreticisinin ekonomik kayıplar yaşadığını aktaran Doğan Solmaz, çiftçilerin geçen yıl ki mağduriyeti bu yıl da yaşamaya devam ettiğini belirterek, “Devletimizin eli her zaman çiftçimizin üzerinde. Geçen yıl kayısıda meydana gelen manolya hastalığından dolayı çiftçinin büyük ekonomik kayıp yaşadığını gören Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, aynı durumun kirazda yaşanmaması için girişimde bulundu. İlaç firmalarından sponsor bularak, kirazda ilaçlamayı sağladı. Yeşilyurt çiftçisi adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yıl da Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile Tarım ve Orman Bakanı'mızın Malatya çiftçisini yalnız bırakmayacağından eminiz” diye konuştu.

malatya23.jpg

EK ÖDEME LAZIM

Doğan Solmaz Malatya'da kayısıyla geçinen çiftçilere ek ödeme yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Bunu yapamadığımız takdirde çiftçi sadece ekonomik kayıp yaşamayacak, hem bahçeden uzaklaşacak hem de devletimiz bunda ekonomik kayıp yaşayacak. Çünkü Malatya'nın ekonomisi kayısıya dayanmakta. Bu yıl mazot ve gübre desteğinin yanında çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilere destek sağlanması lazım” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.