“Eskişehir Valisi, depremzedeye kiraya verilmeyen evi mühürledi”

“Eskişehir Valisi, depremzedeye kiraya verilmeyen evi mühürledi”

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın, kiralık evini depremzedeye vermeye yanaşmayan vatandaşa yaptırım uygulayarak, o evi 2 yıllığına mühürlediği belirtildi.

Barınma ihtiyacı olan depremzedelerin zor durumunu fırsata çevirmek isteyen ev sahiplerine karşı emsal teşkil edecek bir karar verildi.

Eskişehir’de kiralık olan evini depremzedeye vermeye yanaşmayan vatandaşa Valilikçe yaptırım uygulandığı belirtildi.

İldeki yerel haber kaynaklarının yaptığı paylaşımlara göre, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, kiralık evini depremzedeye vermeye yanaşmayan vatandaşa yaptırım uygulayarak, o evi 2 yıllığına mühürledi.

EMSAL TEŞKİL EDEBİLİR

Kararın emsal teşkil edebileceği belirtilirken, fırsatçılık yapıp, zor durumdaki depremzedelerden fahiş fiyatlar isteyen ev sahiplerine ders olacağı kaydediliyor.

Eskişehir’in yerel muhabirlerinden Abdullah Yeşilkaya, olayı sosyal medya hesabından “Valimize Helal Olsun Vicdansız Ev Sahibine Valimizden Büyük Ders” başlığıyla duyurdu.

abdullah-yesilkaya-vali-ayyildiz-paylasimi.jpg

Yeşilkaya’nın paylaşımı şöyle:

“Eskişehir'e Kahramanmaraş'tan gelen bir aile katı az olan kendilerine uygun bir ev bulmuşlar ev sahibi ile görüşmüşler kirası 3 binlira olan ev hoşlarına da gitmiş lakin ev sahibi bunlar depremzede kirayı ödeyemezler diye evi vermek istememiş biz depremzedeyiz ama kira ödeyecek paramız var hatta bir yıllığını da peşin verelim demelerine rağmen ev sahibi bir yıl sonra belki ödeyemezler diye evi yine vermemiş Bakmışlar bu merhametsiz adam evi vermeyecek durumu gidip Eskişehir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız'a anlatmışlar Vali bey bunu duyunca çok öfkelenmiş olağanüstü hal durumunu göz önüne alarak bu vicdansız ev sahibine güzel bir ders verip evi 2 yıllığına mühürletmiş iki yıl kiraya vermesini yasaklamış ve depremzede aileye başka bir ev bulmuş
İşte halkının derdiyle dertlenen bizim gönlü güzel valimiz mevlam kendisinden razı olsun
Onu daha yüksek makamlara getirsin inşallah
Bu durum aç gözlülük yapıp yüksek kira isteyen ve evlerini depremzedelere vermek istemeyen diğer vicdansız ev sahiplerine de örnek olsun”.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum