Dev şirkette yeni gelişme: TSK'nın ana tedarikçisi yabancılara satıldı!

Dev şirkette yeni gelişme: TSK'nın ana tedarikçisi yabancılara satıldı!

Türkiye'nin 66 yıllık köklü şirketi Öztiryakiler Japonlara satıldı. Öztiryakiler uzun zamandır Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ana tedarikçisi konumundaydı. Şirket, orduların süratle yer değiştirme ihtiyacını karşılamak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Türkiye'nin köklü firması Öztiryakiler artık Japon şirketi Hoshizaki Corporation'ın çatısı altında. Şirketin çoğunluk hissesi, Japon yatırımcılar tarafından satın alındı. 66 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran Öztiryakiler'in yüzde 51'i, Japon devi Hoshizaki Corporation'a devredildi.

Öztiryakiler'in Japonlar tarafından satın alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada, Hoshizaki'nin Kasım 2019'da başlayan yatırım sürecinden bu yana şirketin ürün geliştirme yeteneklerini güçlendirdiği ve üretkenlik ile kaliteyi artırmaya odaklandığı belirtildi. Özellikle Avrupa'da Hoshizaki markası için ticari buzdolabı serisinin güçlendirilmesi ve Asya pazarı için bulaşık makinesi geliştirilmesi gibi stratejik adımların atıldığı ifade edildi.

3.jpg

TSK’NIN ANA TEDARİKÇİSİYDİ

Öztiryakiler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ana tedarikçisi konumunda yer alıyordu. Sahra yaşam üniteleri alanında uzmanlaşan şirket, orduların süratle yer değiştirme ihtiyacını karşılamak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Öztiryakiler'in ürünleri dünya çapında birçok ülkenin ordusu tarafından kullanılıyor. Birleşmiş Milletler ile ABD, İtalya, Rusya Federasyonu, Paraguay, BAE, Irak, Katar, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Gürcistan, Malezya, Moritanya, Zimbabwe, Tayland, Türkmenistan, Fas, Ruanda gibi ülkelerin orduları, Öztiryakiler'in 1000'den fazla ürününden faydalanıyor.

2-001.jpg

JAPONLAR İÇİN KRİTİK

Satın alma işlemiyle beraber Öztiryakiler'in Hoshizaki Grubu'nun küresel ürün tedarik stratejisinde kritik bir rol oynayacağı vurgulandı. Hoshizaki'nin Türkiye ve küresel pazarlardaki satışlarını genişleterek Öztiryakiler'in uluslararası alandaki varlığını güçlendireceği belirtildi.

Öztiryakiler'in tasarladığı ve ürettiği treyler ile konteyner tipi ürünler arasında sahra mutfağı, konteyner mutfak, bulaşıkhane, fırın, soğuk erzak odası, duş ve tuvalet, çamaşırhane, su arıtma ve depolama sistemi, sahra hastanesi, morg gibi 20'den fazla ürün çeşidi bulunuyor. Bunlara ek olarak harekat merkezleri, toplantı ve brifing odaları, muhabere merkezleri, bakım yeri, mobil depo gibi ürünler de Öztiryakiler'in ürün yelpazesini oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.