DHKP-C’li teröristler Pınar Birkoç ve Emrah Yayla için hain açıklama: Şehit ilan ettiler

DHKP-C’li teröristler Pınar Birkoç ve Emrah Yayla için hain açıklama: Şehit ilan ettiler

Tayadlı Aileler adlı grup, Çağlayan Adliyesi’nde polise kurşun sıkarken etkisiz hale getirilen DHKP-C’li teröristler Pınar Birkoç ile Emrah Yayla için skandal bir açıklama yaptı. Teröristler “şehit” ilan edildi. Peki Tayadlı aileler kimdir?

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki polis kontrol noktasını hedef alan ve Emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen DHKP-C’li teröristler Pınar Birkoç ile Emrah Yayla için “Halk Savaşçıları şehit düşmüştür” açıklaması yapıldı.

Tayadlı Aileler” adlı bir grup sosyal medya hesabından, Çağlayan’da polise kurşun sıkarken etkisiz hale getirilen DHKP-C’li teröristler Pınar Birkoç ile Emrah Yayla için skandal bir paylaşımda bulundu.

Tayadlı Aileler”in X hesabından yapılan açıklamada, DHKP-C’li teröristler için “şehit” ifadesi kullanıldı. Açıklamada “Tüm Halkımızı Tayadlı Ailelerimizi Dostlarımızı ve Yoldaşlarımızı Şehitlerimizi Sahiplenmeye Çağırıyoruz” denildi.

tayadli-aileler.jpg

Aynı hesaptan yapılan bir diğer paylaşımda da, teröristlerin etkisiz hale getirildiği anın videosu paylaşılıp “Halk Savaşçıları Ölümsüzdür! Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!” denildi.

Peki Tayadlı aileler kimdir?

Kendilerine “Tayadlı Aileler” diyen grubun resmi adı Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’dir. Derneğin kısaltması TAYAD’dır. Sözde dernek yasa dışı eylemleri ile biliniyor.

yeni-demokrasi.jpg

ÖLÜMSÜZLEŞMİŞLER

Öte yandan, Dev Genç ve Tayad'a yakın "Yeni Demokrasi Gazetesi" adında sözde bir gazete de, polise kurşun sıkarken etkisiz hale getirilen DHKP-C'li teröristler için "ölümsüzleştiler" ifadesini kullandı.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.