Dicle Canova kimdir? Dicle Canova kiminle evli?

Dicle Canova kimdir? Dicle Canova kiminle evli?

Dicle Canova kimdir? Dicle Canova kiminle evli? Dicle Canova kaç yaşında, mesleği ne? Dicle Canova kaç yaşında, nereli? Dicle Canova neden gündem oldu? Dicle Canova hayatı ve biyografisi!

Dicle Canova kimdir? Dicle Canova kiminle evli? Dicle Canova kaç yaşında, mesleği ne? Dicle Canova kaç yaşında, nereli? Dicle Canova neden gündem oldu? Dicle Canova hayatı ve biyografisi! Gündemde dikkatleri üzerine çeken Dicle Canova vatandaşın merak konusu oldu. Peki, Dicle Canova kaç yaşında, nereli?

DİCLE CANOVA KİMDİR?

CNN Türk Ankara Temsilcisi olan Dicle Canova, 1971 yılında Kıbrıs’ta dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarını Kıbrıs’ta okuyan Dicle Canova, 1989 yılında üniversite eğitimi için Ankara’ya geldi. 1993 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nü bitirdi.

Haberciliğe üniversite eğitimi sürerken TRT Radyo Haber'de başladı. Ardından 1995 yılında TGRT Televizyonu'nda önce Cumhurbaşkanlığı sonra da ANAP ve Başbakanlık muhabirliği yaptı. 1996 yılında Almanya-Hamburg Stüdyoları'nda meslek içi eğitim kurslarına katıldı, televizyon yayıncılığı konusunda sertifika aldı. Daha sonra çeşitli kanallarda programlar yapan Dicle Canova, 2007 yılından itibaren Ankara Haber Editörlüğü görevini yaptı. 2018’de yılı itibarıyla ise CNN TÜRK Ankara Temsilcisi oldu. Ayrıca Dicle Canova, mesleki ve sosyal projelerden olmak üzere pek çok ödül aldı.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.