Dış piyasada işler yolunda: Yurtdışı endeksleri yukarı eğilimli

Dış piyasada işler yolunda: Yurtdışı endeksleri yukarı eğilimli

ABD endekslerinde dün rekor seviyeler görüldü. Dow endeksi %0.12, S&P 500 endeksi %0.52 ve Nasdaq endeksi %0.90 artarak günü tamamladı. Avrupa borsaları yükseliş kaydederken, Asya’da da olumlu bir seyir söz konusu.

ABD'nin enflasyon göstergelerinden biri olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi, ocak ayında beklentilere paralel bir artış sergiledi. Federal rezervin göstergeyi takip ettiği göz önüne alındığında, verinin beklentilerle uyumlu gelmesi piyasalarda belirgin bir değişikliğe yol açmadı.

Fed önümüzdeki iki toplantısında faiz oranlarını sabit tutma eğiliminde olduğu gibi, haziran toplantısında faiz indirimine gitme olasılığını değerlendiriyor. Ancak PCE verilerinin mevcut fiyatlamalarda önemli bir değişikliğe neden olmadığı göz önüne alındığında, Fed'in bu kararlarında bir değişiklik olması beklenmiyor.

ABD endekslerinde dün rekor seviyeler görüldü. Dow endeksi %0.12, S&P 500 endeksi %0.52 ve Nasdaq endeksi %0.90 artarak günü tamamladı.

1-004.jpg

PİYASALAR OLUMLU

Almanya'da beklentilerin altında gelen enflasyon verilerinin etkisiyle Avrupa borsaları yükseliş kaydetti. DAX endeksi %0.44 artış gösterdi.

Yurt dışı borsalar bugün de olumlu bir seyir izliyor. Çin'de imalat sektörü PMI endeksindeki daralma devam ederken, Asya borsaları genel olarak pozitif bir seyir izledi. Japonya'da PMI verileri beklentilere paralel geldi. Nikkei endeksi teknoloji ve sigorta hisselerindeki alımlarla yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

3-001.jpg

ONS ALTIN YÜKSELİŞTE

PCE verilerinin ardından ABD tahvil faizlerinde bir gerileme gözlemlendi. Ons altının son iki haftadır gösterdiği yukarı yönlü hareketin güçlenmeye devam ettiği belirtiliyor. Kısa vadeli teknik hedef, ons altının 2065 dolar seviyesine doğru ilerlemesi.

Euro Bölgesi'nde ise şubat ayı imalat sektörü PMI endeksi beklentilerin üzerinde geldi. Tüketici fiyatları enflasyonu beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek hafta gerçekleştireceği toplantı öncesinde piyasaların verilere sınırlı tepki verdiği görüldü.

ABD'de bugün açıklanacak olan ISM imalat sektörü endeksi ve Michigan tüketici güven endeksi, piyasaların yakından takip ettiği diğer önemli veriler arasında. Özellikle ISM imalat sektörü PMI endeksinin toparlanması ve tüketici güvenindeki istikrar beklentisi piyasalarda dikkatle izlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.