Dışarı çıkarken dikkat: Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı

Dışarı çıkarken dikkat: Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu tahminlerinde 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Yurt genelinde yağışlar etkili olurken, bazı illerde yoğun kar yağışı beklendiği ifade edildi. İşte 14 Ocak hava durumu...

Türkiye, yağışlı havanın etkisi altına girdi. Sıcaklıklarda sert düşüş yaşanırken, yurdun birçok kesiminde kar ve sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji, 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaparken, son hava durumu tahminine göre bazı illerde yoğun kar bekleniyor.

Yurdun doğusu ile zamanla güney kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun aralıklı kar yağışlı, gece saatlerinde Hatay, Antalya'nın doğu çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

meteo.png

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI VE TURUNCU KODLA UYARI YAPILAN İLLER

Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.