Dışişleri Bakanlığı 41 yaşından küçük personel alacak

Dışişleri Bakanlığı 41 yaşından küçük personel alacak

Dışişleri Bakanlığı, personel alımı ilanı yayımladı. İlana göre, Türk Uyruklu adaylar arasından sözleşmeli olarak 1 sekreter alımı gerçekleştirilecektir. Başvuru yapacak adaylardan belirli şartlar aranmaktadır.

2023 Dışişleri Başkanlığı personel alımı...Başvuru yapacak adayların lise mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuru yapacak adayların 41 yaşından gün almamış olmaları şartı aranmaktadır.

Detaylı bilgilere ve başvuru sürecine ilişkin kontenjan bilgisine Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşılabilir. Adaylar, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren belirtilen başvuru süresi içinde başvurularını gerçekleştirebilirler. 2023 Dışişleri Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte cevabı…

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2023 Dışişleri Başkanlığı personel alımı...Dışişleri Bakanlığı, Sidney Başkonsolosluğu bünyesine yapılacak olan sekreter alımı için adaylardan KPSS şartı aranmayacaktır. Adayların belirlenmesi için bir sınav yapılacak ve bu sınav sonucunda adaylar seçilecektir.

Başvuru yapacak adaylardan genel olarak aşağıdaki şartlar aranacaktır:
• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
• Kamu haklarından mahrum olmamak
• Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak
• Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak
• Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak

Adayların en az lise veya dengi okullardan veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmaları gerekmektedir. Yaş şartı olarak, sınav tarihinde 41 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Ayrıca, çok iyi düzeyde İngilizce ve Türkçe bilmek de gereklidir.
Başvurular, 19 Haziran 2023 ile 10 Temmuz 2023 tarihleri arasında e-Devlet şifresi kullanılarak yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.