Diyanet’ten astım fetvası: Sprey ilaç orucu bozar mı?

Diyanet TV'de yayınlanan "Sıkça Sorulan Sorular" programında "Astım hastalarının kullandığı sprey ve astım ilacı orucu bozar mı?" sorusuna cevap verildi.

Diyanet TV'de yayınlanan "Sıkça Sorulan Sorular" programında "Astım hastalarının kullandığı sprey ve astım ilacı orucu bozar mı?" sorusuna cevap verildi.

Astım hastalarının nefeslerini açmak için kullanmak zorunda kaldığı sprey ilacın oruç için tehlike oluştup oluşturmadığı sorusuna cevap verilen programda "Nefes açıcı sprey kullanmak zorunda olan kalan astım hastası oruç tutmayabilir. İyileşince tutamadığı günleri kaza eder. İyileşme ümidi kalmamışsa tutamadığı günler sayısında fidye verir." dendi.

"Ancak nefes darlığı dışında oruç tutmaya engel başka sağlık problemi bulunmayan astım hastaları soluk almayı rahatlatacak özel spreyi ağızlarına püstürterek oruç tutabilirler. Bu spreyler orucu bozmaz." denilen programda, "Çünkü bu spreyden bir kullanımda çok az miktar kullanılmaktadır. Bunun da önemli bir kısmı ağız ve nefes borusu cidarları tarafından emilip yok olmaktadır. Bundan geri kalan miktarın mideye ulaştığı konusunda ise kesin bir bilgi yoktur." denildi. 

Oruçlu iken misvak kullanımı konusuna da değinilen program her bölümünde işaret dili ile de soruları cevaplandırmaya devam ediyor.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar