Diyarbakır’daki sağanağın maddi hasarı ağır oldu

Diyarbakır’daki sağanağın maddi hasarı ağır oldu

Diyarbakır’da, dün akşamdan beri etkili olan sağanak nedeniyle bölgede köprü yıkılırken, 200 hindi suya kapılarak telef oldu, 2 bin arı kovanı ise zarar gördü.

Kent genelinde dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak nedeniyle Silvan'da bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

haber3-002.jpg

İlçede belediye ekiplerince temizlik çalışması başlatıldı. Bismil ilçesi Çeltik Mahallesi'nde de 200 hindi, suya kapılarak öldü, Pamuk Çayı kenarındaki 2 bin arı kovanı da zarar gördü.

haber1-005.jpg

Kırsal Ali Bey Mahallesi ile Çeltik Mahallesi arasında bulunan ve sağanak nedeniyle hasar alan köprüde çalışma yapan iş makinesi, dere yatağına düştü.

haber4.jpg

2 İLÇENİN TEK BAĞLANTI NOKTASI YIKILDI

Lice-Kulp ilçeleri sınırındaki Sarum Çayı'nın debisi de sağanak nedeniyle yükseldi. 2 ilçenin tek bağlantı noktası olan Sarum Çayı Köprüsü yıkıldı.

haber2-003.jpg

Bölgede ulaşım sıkıntısı yaşanırken, Kulp ilçesine bağlı bazı köylerin yolları ulaşıma kapandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.