Doğada bulduğu malzemelerle ev dekorasyonu yapıyor

Doğada bulduğu malzemelerle ev dekorasyonu yapıyor

Cankuş Ev Dekorasyon İşletmecisi Gamze Öksüz, doğadan bulduğu malzemelerle ev dekorasyonu ürünleri başta olmak üzere birçok çeşit süs eşyası üretiyor. Öksüz, hobi olarak uğraştığı mesleğinde doğadan aldığı ilhamla ürünlerin ortaya çıktığını ifade ediyor.

Ankara’da evinde bulunan atölyesinde doğadan bulduğu malzemeleri değerlendirerek ev dekorasyonu ürünler ve çeşitli eşyalar ortaya çıkaran Gamze Öksüz gazetemize konuştu. Öksüz bulduğu malzemelerle ev dekoru, kuş evleri ve çeşitli süs eşyaları ile tablolar üretiyor. Ürettiği ürünleri stantlarda ve sosyal medya hesabında satışa sunan Öksüz, ilhamını doğadan aldığını söylüyor. Öksüz, “Dışarıda çoğu insan bulduğunda aklına hiçbir şey gelmeyecek malzemeleri ben gördüğümde ilham geliyor. Hemen onu nasıl değerlendiririm diye düşünerek, direkt orada yapacağım şey aklıma geliyor. Bunu şurada değerlendirebilirim çok güzel olur diyorum” dedi.

ahsap-boyama.jpg

“GÖZÜM HEP YERDEDİR”

Gamze Öksüz, hobisine merak üzerine başladığını ifade ederek, “Dışarı çıktığım zaman aslında gözüm hep yerdedir. Yere baktığım zaman çamdan düşmüş bir kozalak, bir ağacın dalı, sokağa atılmış bir pencere, kapı kasası veya yolda giderken kenarda bulunan sazlıkları kullanıp boyayarak olduğu gibi, birçok baharatın çiçekleri benim malzemem olabiliyor. Sokakta gördüğüm bir çiçeği kurutarak mesela bir tablonun içerisine yerleştirebiliyorum. Bir taşı boyayarak ağaç haline veya bir kaktüs haline getirebiliyorum. Bulduğum tel ve paslı çiviler sokakta bulduğum bir anahtarlıkta değerlendirebiliyorum” dedi.

ahsap-sus-esyalar.jpg

“DİREKT ORADA YAPACAĞIM ŞEY AKLIMA GELİR”

Stantlarında görülen ürünlerdeki malzemelerin kendisinin bir anlamda geri dönüştürdüğünü ifade eden Öksüz, “ Burada gördüğün bir kuş evinin üzerindeki çam kozalağının kabuklarından bir çatı yaptım mesela. Ağaçtan kopmuş bir parçayı bile dekor haline getirebiliyorum. Dışarıda çoğu insan bulduğunda aklına hiçbir şey gelmeyecek malzemeleri ben gördüğümde ilham geliyor. Hemen onu nasıl değerlendiririm diye düşünerek, direkt orada yapacağım şey aklıma geliyor. Bunu şurada değerlendirebilirim çok güzel olur diyorum” şeklinde konuştu.

ara-baslik.jpg

“YENİ BİR ŞEY ORTAYA ÇIKARMANIN SEVİNCİ OLUYOR”

Öksüz, insanların görsel olarak kurduğu ürünlerini çok beğendiğini ve gittiği her ortamda bir kurs veya eğitimle bu hobiye başlamayan tek kişi olduğunu belirterek, “ Ürünün boyutuna bağlı olarak iki ile 15 gün arasında zamanımı alabiliyor. Fiyat olarak el emeğimin karşılığı tabii ki dışarılarda ve özellikle internette daha fazla oluyor. Ama bu işte insanın yapmak istediği ve hayalindeki şeyi gerçekleştirmesi buna değiyor. İnsanda yeni bir şey ortaya çıkarmanın mutluluğu sevinci oluyor” ifadelerini kullandı.

ahsap-kus-evi.jpg

“BENİM STANTIM TEK”

4 yıldır hobi olarak el yapımı ev dekorasyon ürünleri ve süs eşyaları ürettiğini ve bunu herhangi bir kurs almadan ahşap boyama sanatıyla birleştirerek gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Öksüz, “Birçoğu tasarım ürünler bunların bir diğer ikincisini bulamazsınız. Benim sanatımı yapan çok az insan var. O yüzden gittiğim kermes veya herhangi bir etkinlikte tek stant oluyorum. Sadece örgü, maklume veya ahşap boyama çok oluyor. Fakat benim standım tek. Bir diğer farkımda herhangi bir kurs almadan bu ürünlerin ortaya çıkmış olması” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum