Doğalgaz patlamasından 1 kişi ölmüştü: Mamak Belediyesi yaraları sardı

Doğalgaz patlamasından 1 kişi ölmüştü: Mamak Belediyesi yaraları sardı

Mamak Küçükkayaş Mahallesi’nde 29 Eylül’de meydana gelen doğalgaz patlaması sonrası hasar tespit çalışması yapıldı. Patlamada hasar gören dükkân ve evlerin zararı Mamak Belediyesi tarafından karşılandı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde 6 katlı apartmanın giriş katındaki dairede doğalgaz patlaması meydana gelmişti. Yaşanan olay sonrası ise 70 yaşındaki Fatma Köse hayatını kaybetti. Patlamanın olduğu bina çevresindeki ev ve dükkânlarda maddi hasar oluşmuş, patlama sonrası olay yerine gelen Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse, zararı olan vatandaşlarla ilgilenilmesi talimatı vermişti.

bvbv.png

BELEDİYE YARDIMCI OLDU

Patlama sonrası evinde maddi hasar meydana gelen Necmettin Kalaycı, ‘‘Olay sonrası maddi hasarımız oldu. Belediye Başkanı Murat Köse hepimize tek tek durumlarımızı sordu ve bizimle ilgilendi. Patlama sonrası elektrikle ilgili bir problem meydana geldi sandım. Bir de baktık ki yan binanın alt katının duvarı dışarı doğru delinmiş. Evde ne varsa dışarı fırlamış. Allah bir daha yaşatmasın. Sonra anladık doğalgaz patlamış. Tüm mahalleli sokağa döküldük. Mahalledeki bina ve dükkânların camları yere inmiş. Bizim mutfak ve balkon camları hasar gördü. Hala etkisini atlatamadık. Maddi hasar düzeltilir ama giden can geri gelmez. Allah rahmet eylesin. Hasarlarımızı karşılayan Mamak Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

vcvvc.png

CAMLARIMIZ YENİLENDİ

Yaşanan olay sonrası dükkânlarının zarar gördüğünü söyleyen Mehmet Ateş, ‘‘Öncelikle vefat eden komşumuza Allah’tan rahmet diliyoruz. Çok üzücü bir olay yaşadık. O sabah neye uğradığımızı şaşırdık. Burada patlama sonrası evler ve esnafın maddi hasarı oldu. Gün içinde olay yerine gelen Belediye Başkanı Murat Köse zararı kendilerinin karşılayacağını söyledi. Biz de dükkânlarımızda zarar gören bölümleri tamir ettirdik. Kırılan camlarımız yenilendi. Cana geleceğine mala gelsin. Maalesef bir can kaybı var ama daha da fazla olabilirdi. Allah bir daha yaşatmasın’’ ifadelerinde bulundu.

fgfgf.png

HER YIL BAKIM YAPTIRIN

Mahallede yer alan doğalgaz tesisatçısı Şahin Balcı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Balcı: ‘‘ Vatandaşlarımıza en başta şunu söylemek isterim, belediyenin izin verdiği tesisat dışında sisteminize asla yeni bir hat çekmeyin. Her tesisatın bir çalışma sistemi vardır. Arıza olsa bile gelen tesisatçı müdahale etmek istemeyebilir. İkinci olarak da kombilerinizin bakımını kış mevsiminden önce kontrol ettirin. Her tesisatın bir ömrü vardır. Üç kuruş için canınızdan olmayın. Gaz kokusu aldığınızda hemen vanayı kapatın. Mümkünse evden çıkın, camları kapıları açarak içerdeki gazın dışarı çıkmasını sağlayın. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşanmaz’’ dedi.

Gaz kaçağı ve sistem arızalarından şüphelenen vatandaşların bu gibi durumlarda Doğalgaz Acil’i (187) arayarak ekiplerin gelmesini beklemeleri gerekiyor.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.