Doğalgaz sayaçlarında o ayrıntıya dikkat! 10 bin TL cezası var...
Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmenliğe uymayanlara 10 bin TL para cezası kesileceği belirlendi. Detaylar haberde.
Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği ile elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayeneleri ile bu muayenelerin kimler tarafından, nerelerde ve nasıl yapılacağı, aykırılık durumunda hangi idari yaptırımların uygulanacağına ilişkin usul ve esaslar şekillendi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğalgaz sayaçlarının 2025 yılının Aralık ayına kadar değiştirilerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılmasına karar verdi. Aksi takdirde sayacın kullanıcısı hakkında damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı 10 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

SERVİSLER ÜCRET İSTEMEYECEK
Sayaç muayeneleri Bakanlığın il müdürlükleri tarafından, kullanıcının kurduğu veya anlaştığı servislerce gerçekleştirilecek. Bakanlıktan bu hizmet karşılığında ücret talep edilmeyecek.
Muayenede, sayacın tip onayının olmadığının veya tip onayını etkileyecek değişiklik yapıldığının tespiti halinde, sayacın muayenesine devam edilmeyecek ve bu durum söz konusu sayaca yönelik düzenlenecek muayene raporunda belirtilerek gerekli işlemler başlatılacak.
Öte yandan muayenesi gerçekleştirilen sayacın takılı bulunduğu yerden sökülüp servise getirilmesinden de kullanıcı sorumlu olacak. Sayaçların muayene müracaatı, kullanıcısı veya kullanıcı tarafından yetkilendirilen servis tarafından ilgili il müdürlüğüne yapılacak. İşlemler sonucu uygun bulunan sayaçlar damgalanacak.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.