Doğan Aydal kimdir, Doğan Aydal nereli, evli mi?

Doğan Aydal kimdir, Doğan Aydal nereli, evli mi?

AK Parti’nin ittifak teklifini önce reddedip, sonra sürpriz bir kararla kabul eden Yeniden Refah Partisi’nden Prof. Dr. Doğan Aydal merak konusu oldu. Doğan Aydal kimdir, Doğan Aydal nereli, evli mi? İşte cevabı:

AK Parti’nin ittifak teklifini önce reddedip, sonra sürpriz bir kararla kabul eden Yeniden Refah Partisi gündemdeki yerini koruyor. YRP’den şimdilerde en çok Prof. Dr. Doğan Aydal merak ediliyor. Doğan Aydal kimdir, Doğan Aydal nereli, evli mi sorularının cevabı aranıyor.

YENİDEN REFAH GÜNDEMDEKİ YERİNİ KORUYOR

Son günlerde gündemin önde gelen maddelerinden birini Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi oluşturuyor.

AK Parti ittifak teklifinde bulunmuş, kabul etmesi beklenirken, Fatih Erbakan yaptığı basın açıklamasında hiçbir ittifakta yer almayacaklarını, 14 Mayıs seçimlerine tek başlarına gireceklerini, kendisinin de Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade etmişti. Nitekim bu açıklamanın hemen ardından YSK’ya Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Fatih Erbakan bu kararlarına gerekçe olarak tabanları ve parti yönetiminin büyük çoğunlukta AK Parti ile ittifakı kabul etmediğini göstermişti.

Bu açıklamadan birkaç gün sonra sürpriz bir kararla Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini ve AK Parti ile ittifakta anlaştıklarını duyurdu. Erbakan’ın, AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’la baş başa bir görüşme yaptığı, görüşmenin neticesinde bu kararı aldığı ifade edildi.
Tüm bu gelişmeler YRP’yi gündeme oturttu. Yeniden Refah Partisi merak konusu olurken, şimdi de YRP kurmaylarından Prof. Dr. Doğan Aydal merak konusu oldu. Doğan Aydal kimdir, Doğan Aydal nereli, evli mi sorusunun cevabı aranıyor. Biz de sizler için derledik:

dogan-aydal-portre-fotografi.jpg

Öncelikle belirtmeliyiz ki, Doğan Aydal'ın bu denli merak edilmesinde partisinin ittifak kararıyla ilgili açıklamaları büyük pay sahibi. YRP'de Cumhur İttifakı'na katılma kararına merhum Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan'ın net bir şekilde karşı çıktığını açıklayan isim olan Aydal, katıldığı bir tv kanalında aynen şu ifadeleri kullanmıştı:

"ÖNCE ARANIZDA BİR ANLAŞIN"

“Elif Erbakan hanımefendi Hoca’mın değerli bir kızıdır. MKYK üyemiizdir. Başlangıçta çok net cümlelerle Cumhur İttifakı’na karşı olduğunu ifade etti. Biz bütün düşüncelerimizi net söyleriz. Genel başkana bir danışman hükmündeyiz. Sonunda siyasi riski alacak kişi Genel Başkan Fatih Erbakan’dır. Elif hanım söylemiş olabilir ama partimiz aile şirketi değil. Erbakan Hoca’nın damadı, Elif hanımın eşi de ( Mehmet Altınöz ) ‘katılalım’ dedi. Orada ben bir espri yaptım Elif hanıma. Dedim ki, ‘Önce aranızda bir anlaşın evde sonra şey edelim’ dedim. Toplantı sonunda itiraz edenler bile her biri genel başkana, ‘Düşüncemiz bu ama siz ne karar verirseniz uyacağız’ dediler."

dogan-aydal-partili-cocuklarla.jpg

DOĞAN AYDAL ÖZGEÇMİŞİ

Doğan Aydal kimdir, Doğan Aydal nereli, evli mi? Doğan Aydal, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısıdır. 1953 Malatya doğumludur. Mart 2023 itibariyle 70 yaşındadır.

Adını taşıyan web sitesinde yer alan özgeçmişine göre, Doğan Aydal, 1976 Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunudur. Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi olan Aydal, İngilizce, master ve doktora eğitiminin ardından MTA’nın çeşitli birimlerinde çalışmıştır. 1982’de Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Y. Doç. Dr. unvanı ile göreve başlamış ve 1991 yılında Doçent unvanı almıştır. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden emekliye ayrılmıştır. Madencilik, Enerji politikaları, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine uzmandır.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakan Danışmanlığı, TBMM'de Danışmanlık, Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Senato Üyeliği ve Afrika Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevler yapmıştır. Aydal, Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya kıtasındaki 60 ülkede, çeşitli bilimsel araştırma, inceleme ve gezilerde bulunmuştur.

ERBAKAN'IN ADAYLARINDANDI

Çeşitli konularda yazılmış 20 Kitabı da bulunan Aydal'ın, yurtiçi ve dışında birçok makale ve kebliği bulunmaktadır. 1995 yılında yapılan Genel Milletvekili Seçimlerinde, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından "Türkiye Milletvekilliği" için aday gösterilmiş ancak Anayasa Mahkemesi’nin yeni ihdas edilen "Türkiye Milletvekili" kavramını iptal etmesinden sonra, yine Erbakan’ın arzusu üzerine İstanbul 2 Bölge Milletvekili adayı olmuştur.
Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesidir. Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.