Doğan Aydal kimdir? Doğan Aydal nereli ve kaç yaşında?

Doğan Aydal kimdir? Doğan Aydal nereli ve kaç yaşında?

Doğan Aydal kimdir? Doğan Aydal nereli ve kaç yaşında?

Doğan Aydal kimdir? Doğan Aydal nereli ve kaç yaşında?

Prof. Dr. Doğan AYDAL, 1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden "Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi" unvanı alarak mezun olmasıyla tanınmıştır. İngilizce eğitimini International House, Hastings; Master ve Doktora eğitimini ise İNGİLTERE'de LEEDS Üniversitesinde tamamlamıştır. MTA Genel Müdürlüğü gibi çok çeşitli birimlerinde çalışmasının ardından 1982 yılı sonunda Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Yard. Doç. Dr. unvanı ile göreve başlamış ve 1991 yılında Doçent olmuştur.

Prof. Dr. Doğan AYDAL, 1994 yılında bir dönem ABD CINCINNATI Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak bilimsel araştırmalarda katkıda bulunmuştur. Madencilik, Enerji politikaları, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine uzmandır. Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakan Danışmanlığı, TBMM'de Danışmanlık, Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Senato Üyeliği ve Afrika Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevler yapmıştır.

Çeşitli konularda yazdığı 20 kitabı bulunmaktadır. 1995 Yılında ise Genel Seçimlerde Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamız tarafından "Türkiye Milletvekilliği" için aday gösterilmiş ancak Anayasa Mahkemesinin yeni ihdas edilen "Türkiye Milletvekili" kavramını iptal etmesinden sonra, yine Erbakan Hocamızın arzusu üzerine İstanbul 2 Bölge Milletvekili adayı olmuştur.

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyesidir. Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.