Dolandırıcılık şebekelerine jandarma darbesi: 230 kişi gözaltına alındı

Dolandırıcılık şebekelerine jandarma darbesi: 230 kişi gözaltına alındı

12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 3 milyar lirayı aşkın işlem hacmine sahip organize suç örgütleri çökertildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dolandırıcılık faaliyetleri yürüten organize suç yapılanmalarına yönelik 12 ilde düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda 230 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonların, cumhuriyet başsavcılıklarının talimatıyla Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiği açıklandı.

3 MİLYAR LİRAYI AŞAN PARA TRAFİĞİ TESPİT EDİLDİ

Jandarma ekiplerinin teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda yakalanan şüphelilerin banka hesaplarında toplam 3 milyar 150 milyon lira tutarında işlem hacmi tespit edildi. Soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan kişilerin, suç örgütü kurarak nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, yağma, yasa dışı bahis, kamu kurumlarını zarara uğratacak şekilde dolandırıcılık, tehdit, şantaj ve suçtan elde edilen gelirlerin aklanması gibi çeşitli suçlara karıştıkları bildirildi.

MİLYONLARCA LİRA DEĞERİNDE MAL VARLIĞINA EL KONULDU

Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) yürüttüğü analiz çalışmaları sonucunda şüphelilere ait 9 konut, 27 araç, 1 iş yeri, 2 arsa ile 2 milyon lira değerindeki banka hesaplarına el konuldu. Ayrıca yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah, uyuşturucu madde, çek ve senet, nakit para, banka ve kredi kartları ile dijital materyallere de el konulduğu bildirildi.

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRDÜRÜLÜYOR

Gözaltına alınan şüphelilerden 93’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 100 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemlerin sürdüğü aktarıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlara katkı sunan cumhuriyet başsavcılıklarına, il jandarma komutanlıklarına ve MASAK çalışanlarına teşekkür ederek, organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.