Dolar için çarpıcı yorum: Bir gecede 35 TL'ye çıkabilir

Dolar için çarpıcı yorum: Bir gecede 35 TL'ye çıkabilir

Dolar kurunun 29 TL'yi aşarak tarihi seviyeye çıkmasının ardından çarpıcı bir yorum geldi. Murat Muratoğlu, doların bir gecede 35 TL'ye çıkabileceğini söyledi.

Dolar kuru 29 TL'yi aşarak tarihi zirvesini gördü. Dolar, 13 Aralık itibariyle 29.05 TL'den işlem görürken dikkat çeken bir açıklama geldi.

Ekonomist Murat Muratoğlu, Türkiye’de uzun bir zamandır kapalı olan swap işlemlerinin tekrar açılmasıyla dolar kurunda yükseliş olabileceğini iddia etti. Murat Muratoğlu, dolar kuru için 35 TL seviyesinin görülebileceğini öne sürdü.

dolar.jpg

"BİR GECEDE 35 TL’YE ÇIKABİLİR”

Swap işlemlerinin tekrar açılıp açılmamama durumuyla ilgili konuşan ekonomist Murat Muratoğlu çarpıcı ifadeler kullandı. Muratoğlu, Swap işlemlerinin açılmasıyla Türkiye’de yatırımcıyı kaçıracak bir takım söylemlerin ve eylemlerin olması durumunda dolar kurunun aniden yükselebileceğini dile getirdi. Muratoğlu bu tehlikeli durumu “Dolar bir gecede 35 TL’ye çıkabilir” şeklinde anlattı.

2020'DE KISITLANMIŞTI

Dolar kurunda yaşanan sert yukarı yönlü artışların ardından 2020 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk bankalarının yabancı bankalar ile yaptıkları dolar-TL para takası işlemlerin (swap) hacmini kısıtlama kararı almıştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.