Dualarla ANILIYOR

Dualarla ANILIYOR

2009’da yaşanan şüpheli “helikopter kazası”nda hayatını kaybeden BBP’nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 8. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. 

25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’ta yaşanan ve arama çalışmaları günlerce süren şüpheli “helikopter kazası”nda hayatını kaybeden Büyük Bir Partisi’nin(BBP) kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 8. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Muhsin Yazıcıoğlu’nın anısına ülke genelinde olduğu gibi Başkent Ankara’da da değişik etkinlikler düzenleniyor. 

İLK ETKİNLİK TACEDDİN DERGAHI’NDA
Yurt genelinde BBP Genel Merkezi ile teşkilatlarınca organize edilen etkinlikler yarın zirve yapacak. BugünAnkara’da ilk etkinlik Yazıcıoğlu’nun kabrinin bulunduğu Taceddin Dergahı’nda gerçekleştirilecek. Bugün saat 10.00’da Yazıcıoğlu Taceddin Dergahı’nda kabri başında anılacak. Anma programında Yazıcıoğlu’nun ailesi ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de hazır bulunacağı açıklandı.

AFİŞLER ASILDI
Taceddin Dergahı’ndaki anma programının duyurusu için Başkent’in işlek caddelerinde afişler, bilbordlarda ilanlar asıldı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, Şehit liderin medfun olduğu Tacettin Sultan Dergahı’nda 25 Mart cumartesi günü  saat:10.00'da Yazıcıoğlu'nun kabri başında Genel Başkan Mustafa Destici ve Şehit Liderin kıymetli ailesinin de hazır bulunacağı ortamda Kur'an Tilaveti ve dualarla 'anma gününün' başlayacağını duyurdu.

AKŞAM SEMPOZYUM VAR 
Karabulut, ‘Anma Günü’nün, öğleden sonraki bölümünün Ankara Ticaret Odası'nda(ATO) Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi ve Stratejik Araştırma Merkezi'nce organize edilen uzmanların katılımıyla 'Sempozyum' ile devam edeceğini bildirdi. Karabulut; ömrü boyunca birlik ve beraberliği her şeyin üstünde tutan, ülkemiz ve Türk Milleti için önemli hizmetlerde bulunan değerli gönül ve siyaset adamı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadet sürecinin konuşulacağı bu toplantının ardından, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve BBP Genel Merkez yetkililerinin yurdun tüm il,ilçe ve beldelerdeki teşkilatların koordinasyonunda düzenlenen 'Anma Günü'ne katılacaklarını ifade etti.

8. ULUSLARARASI MUHSİN YAZICIOĞLU SEMPOZYUMU
BBP’li Karabulut, ayrıca şu bilgileri verdi: "Her yıl şehadet takvimine göre düzenlemiş olduğumuz Sempozyumlardan sekizincisi bu yıl Ankara’da Ticaret Odası’nda yapacağız. 25 Mart’ta düzenleyeceğimiz ve oturum başkanlığını Prof. Dr. Orhan Kavuncu’nun yapacağı ‘8. Uluslar arası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu’nda Şehit Liderimizin kıymetli eşleri hanımefendi Gülafer Yazıcıoğlu ve Genel Başkanımız sayın Mustafa Destici açılış konuşmalarını yapacak. Türk dünyasından önemli ve lider isimler davet edildi. Katılımı kesinleşenler arasında bulunan ve panelist olarak Doç.Dr. Erkin Emet (Doğu Türkistan), Prof.Dr.Hanım Halilova (Azerbaycan) Dr.Zafer Karatay (Kırım) Erol Yazıcıoğlu Avrupa Türk Birliği Genel Başkanı , Mehmet Tütüncü (Irak ve Suriye) ile Türkiye ve Türk dünyasından diğer davetliler katılacak. Sempozyumda oturum başkanlığını, MUHSİYAD Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu yapacak."

MEMLEKETİNDE MEVLİD OKUTULDU
Muhsin Yazıcıoğlu önceki gün de memleketi Sivas’ta anıldı. Suşehri ilçesinde, 8 yıl önce Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş için mevlid okutuldu. BBP İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen mevlid programı, Balhatun Camisi'nde yapıldı. 

“25 MART’TA BUZ TUTUYORUZ”
BBP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Tokgöz, mevlit programına katılımın bu yıl daha fazla olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı: "25 Mart 2009 yılında şehit düşen genel başkanımız ve yol arkadaşları başta olmak üzere, gazetecilik görevini yapmak üzere yola çıkan İsmail Güneş kardeşimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Maalesef İsmail Güneş kardeşimizin olay günü yardım isteme sesi hala kulaklarımızda çınlamaktadır. Ne acıdır ki bu gazeteci kardeşimiz 4 saate yakın telefonla konuşma yapmasına rağmen yeri tespit edilememiştir ve gazeteci kardeşimiz donarak ölmüştür. Her 25 martta zaman buz tutuyor. 8 yıldır aydınlanmayı bekleyen bu olayın aydınlatılmasını, olayda ihmalleri olanların adaletin önüne çıkarılması bizi yönetenlerden bekliyoruz. Bu vesile ile bugüne kadar bu vatan için canlarını seve seven veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.