Duayen sanatçı Güzide Kasacı yaşamını yitirdi

Duayen sanatçı Güzide Kasacı yaşamını yitirdi

"Ağlama Değmez Hayat", "Benim Adım Çalıkuşu", "Sarsam Seni" ve "Civelek" gibi şarkıların da arasında bulunduğu, birçok eseri yorumlayan sanatçı Güzide Kasacı, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Duayen sanatçı Güzide Kasacı bu sabah yaşamını yitirdi. Kasacı'nın kızı Canan Alhas, annesinin rahatsızlığı üzerine 27 Kasım'da kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini açıkladı.

Güzide Kasacı'nın torunu Ebru Çiftçikal ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada anneannesinin vefat haberini şu sözlerle duyurdu:

“Biricik aile büyüğümüz, canım anneannem, değerli devlet sanatçısı Güzide Kasacı'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cenazemiz yarın (30.11.2023) öğle namazıyla Levent Afet Yolal Camii'inde olacaktır."

GÜZİDE KASACI KİMDİR?

Bir dönem "Bayan Kahkaha" lakabıyla anılan Güzide Kasacı, 1929'da İstanbul'da doğdu. Fatih Kız Ortaokulu’ndan mezun olan sanatçı, 1951'de kayıt olduğu İstanbul Belediyesi Konservatuvarını 3 senede tamamlayarak mezun oldu. Kasacı, Münir Nurettin Selçuk, Refik Fersan, Dr. Nevzat Atlığ, Şefik Gürmeriç, Yesari Asım Arsoy ve Mustafa Nafiz Irmak'ın derslerine katıldı. Sesiyle büyük beğeni kazanan sanatçı, 1960'tan itibaren solo albümlere imza attı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.