Düğün mevsimi geldi altında hareketlilik başladı

Düğün mevsimi geldi altında hareketlilik başladı

Altında sürekli artan bir düzeyin ardından yeniden düşüş başlamışken tekrardan zirve görüldü. Düğün sezonunun da başlamasıyla hareketliliğin yaşandığı altın sektöründe uzmanlar ‘son fırsat’ çağrısında bulundu. Peki, altında neler olacak? İşte cevabı:

24 Mayıs Cuma günü itibariyle gram altın fiyatı 2415 TL ve ons altın fiyatı 2330 dolardan güne başlıyor. Altın fiyatları, son bir haftada yaşanan jeopolitik gelişmeler ve FED'in faiz politikasıyla ilgili belirsizlikler nedeniyle yüzde 5 oranında düşüş yaşadı. Türkiye Gazetesi’nden aktarılan haberde uzmanlar, bu düşüşü düğün sezonu öncesi alım fırsatı olarak değerlendiriyor.

altin-1.jpg

İŞTE DÜŞÜŞÜN SEBEPLERİ

FED'in faiz indirimi planlarını ertelemesi FED tutanaklarında faiz indirimlerinin ötelenebileceğine dair sinyallerİ beraberinde getirdi. ABD dolarının güçlenmesi ile dolar endeksinin 10 gün sonra tekrar 105,00 seviyesini aşması, paritelerle birlikte ons altını da geriletti.

Öte yandan jeopolitik risklerin azalması, hafta başında İran'daki helikopter kazasının normal bir kaza olduğu açıklanması ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ın bölgede daha erken bir faiz indiriminin gelebileceğini söylemesi jeopolitik riskleri düşürdü.

altin-3.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ARTMASI BEKLENİYOR

Söz konusu haberde görüşlerine değinilen altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarındaki gerilemenin alım fırsatı olduğunu ve gram altının kısa vadede 2550 TL, ilerleyen aylarda ise 2750-3000 TL seviyelerine ulaşabileceğini ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.