Dünyadan KAAN'a büyük övgü: "F-35 yok, sorun yok"

Dünyadan KAAN'a büyük övgü: "F-35 yok, sorun yok"

Türkiye'nin kendi üretimi olan ilk milli muharip uçağı KAAN, uluslararası kamuoyu ve savunma sanayii uzmanları tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

Geçtiğimiz hafta ilk uçuşunu gerçekleştiren KAAN, dünya genelinde birçok yayın organında detaylı analizlere ve haberlere konu oldu.

ABD'nin köklü bilim ve teknoloji dergisi 'Popular Mechanics'; KAAN için "Türklerin ilk savaş uçağı, tarihi uçuşunu gerçekleştirdi, Ankara'nın yeni 'Titanı' göklere çıktı" ifadesini kullanarak Türkiye'nin savunma sanayisindeki çıkışını vurguladı. Yazar Sebastien Roblin, KAAN'ın modern ve beşinci nesil uçak inşa etme zorluklarına rağmen, ABD'nin F-22 savaş uçağına benzerliğine dikkat çekti. Roblin ayrıca uçağın yüzeylerinin Türk şirketlerinin F-35 jetleri için ürettiği karbonlarla kaplı olmasının önemini vurgulayarak, KAAN'ın Türkiye'nin cesur bir adımı ve ileri savaş teknolojilerine olan katkısını temsil ettiğini belirtti. KAAN'ın Türkiye'nin uluslararası ilişkiler bağlamında gücünü artıracağına da işaret etti.

haber1.jpg

"F-35 YOK,SORUN YOK"

İngiliz savunma sitesi 'Forces'; KAAN için "No F-35 no problem" (F-35 yok, sorun yok) başlığı altında verdiği haberde, uçağın Türk havacılık ve savunma sanayii için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Türkiye'nin, teknolojiden altyapıya, insan kaynağından üretim kabiliyetine kadar ileri savaş uçakları üretimine yönelik değer zincirinin tamamına sahip olan nadir ülkelerden biri olma hedefine vurgu yaparak, KAAN'ın bu hedefe ulaşmada kilit bir rol oynadığını belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.