Durak değil OTOPARK

Durak değil OTOPARK

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nın (YHT) bulunduğu Celal Bayar Bulvarı üzerindeki otobüs durakları özel araçlar tarafından resmen otopark olarak kullanılıyor. 

Yüksek Hızlı Tren Garı’nın (YHT) önünde bulunan şehir içi otobüs durakları, özel araçlar ve ticari taksiler tarafından otopark olarak kullanıyor. Trafik akışının yoğun bir şekilde olduğu bölgede  toplu taşıma araçları, park edilen araçlar nedeniyle yolcuları durak yerine yolun ortasından alıp indirmek durumu da kalıyor. 

Cadde üzerinde trafik akışı sekteye uğrarken otobüs duraklarına park edilen araçlar olası kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar, yetkililerden otobüs duraklarına park eden sürücülere cezai işlem uygulanmasını istiyor.
Başkentli vatandaşların ve YHT Garı'na gelen yolcuların yoğun bir şekilde kullandıkları garın önündeki toplu taşıma durakları sivil ve ticari araçlar tarafından işgal ediliyor. 

KİMSENİN CANI YANMASIN

Duraklara park edilen araçlar yüzünden otobüslere tehlikeli bir biçimde yolun orasından bindiklerini belirten vatandaşlar, "Gerçekten burada sıkıntılı bir durum var. Biz yolcular olarak duraktan otobüslerimize binemiyoruz. Adeta canımız pahasına yolun ortasından otobüslerimize binmek zorunda kalıyoruz. Burada  trafik akışı olukça yoğun. Yetkililerden ricamız kimsenin canı yanmadan bir çözüm bulsunlar. Bazen trafik polisi oluyor o zaman rahat şekilde otobüslerden inip biniyoruz.

Bunu sürekli hale getirirlerse sorun çözülür. Duraklara park eden bilinçsiz sürücüler işin kolayına kaçıyorlar. Bir çok insan onların yüzünden mağdur oluyor. Hiç bir bahaneleri olamaz. Garın çok güzel bir kapalı parkı var. Oraya park etsinler. Otobüs durağına park etme nerede görülmüş. Yetkililer ayrıca caydırıcı olsun diye bu sürücülere cezai işlem uygulasınlar. Umarım buradaki sorun kısa sürede çözülür." diye konuştu. 

DURAKLAR DENETLENSİN

Durak dışında yolcu alıp indirmenin yasak olduğunu dile getiren şoförler," Buraya geldik mi eyvah diyoruz. Gerçekten çok sorunlu bir yer. Sürekli olarak duraklara park yapılıyor. Yolcuları mecburen yolun ortasından almak zorunda kalıyoruz. Yeri geliyor bu park edilen araçlar yüzünden trafik durma noktasına geliyor. Lütfen herkes duyarlı olsun. Durakta bekleyen vatandaşlarımızda ve bizde mağduruz. Herhangi bir kaza yaşanmadan umuyoruz çözülür. Yetkililer durakları sürekli denetlesinler. O zaman sorunun çözüleceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 


İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.