Dursun Çiçek kimdir? Dursun Çiçek kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Dursun Çiçek kimdir? Dursun Çiçek kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Dursun Çiçek son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Dursun Çiçek kimdir? Dursun Çiçek kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorularının yanıtlarını arıyor.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Dursun Çiçek var. Dursun Çiçek son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Dursun Çiçek kimdir? Dursun Çiçek kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

dursun çiçek

DURSUN ÇİÇEK KİMDİR?

Dursun Çiçek, 25 Ocak 1960 tarihinde Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca’da dünyaya geldi. Daha sonra Sivas’a giden Dursun Çiçek, Sivas Yıldızeli'ne bağlı Pamukpınar Öğretmen Okulu'nu bitirdi. 1976 senesinde kazandığı Kara Harp Okulu'ndan 1980 yılında dönem üçüncüsü olarak mezun oldu. Deniz Piyade sınıfıyla tanışması Foça'daki Amfibi Deniz Piyade Alay Komutanlığı'nda çalışması ile oldu. Yine önemli bir başarı gösteren Dursun Çiçek, Kara Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisini de dönem ikincisi olarak bitirdi.

PKK terörüyle mücadelenin en yoğun olduğu 1990'lı yıllarda bu mücadeleye Deniz Kuvvetleri'nin özel birlikleri de katılıyordu. Çiçek, Şırnak'ta konuşlu özel amfibi taburunun komutanlığını yaptı. Şırnak'ta görev yaptığı bu dönemde Ergenekon operasyonunda tutuklanan eski özel kuvvetçi Levent Göktaş ve Kayseri Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz'le birlikte çalıştığı ileri sürüldü. Çiçek, 1997-99 yılları arasında Arnavutluk‘taki Türk birliğinde de görev yaptı. Albay Dursun Çiçek'in aynı zamanda akademik kariyeri de bulunuyor. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme anabilim dalında doktora eğitimi yaptı ve "Örgütlerde motivasyon ve iş yaşam kalitesi üzerine bir araştırma" konulu doktora tezi hazırladı. Çiçek, 2004 yılında Genelkurmay Bilgi Destek Dairesine atandı ve Genelkurmay Karargâhında çalışmaya başladı. Daha sonra 2015 senesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili oldu. İki dönem üst üste İstanbul milletvekili seçilerek meclise girdi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.