TFF Tahkim Kurulu Kararları açıklandı

TFF Tahkim Kurulu Kararları açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’e verilen 21 günlük hak mahrumiyetini ve 50 bin liralık para cezasını kaldırdı.

Özbek’e verilen mahrumiyet ve para cezası ile Galatasaray Spor Kulübüne verilen 200 bin liralık ceza kalktı. Yapılan açıklamada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Kulüp Başkanı Özbek’e sosyal medya hesapları üzerinden sportmenliğe aykırı davranış nedeniyle verilen hak mahrumiyeti ve para cezası yapılan itirazlar sonucunda kaldırıldı. Bunun yanı sıra Galatasaray taraftarlarının sebep olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin lira ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması dolayısıyla verilen 125 bin liralık cezayı onadı.

ALİ KOÇ’A VE JORGE JESUS’A CEZA

Tahkim Kurulu Ali Koç’a Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi hesapları üzerinden yapılan açıklamalar neticesiyle verilen 200 bin liralık cezayı onadı. Ayrıca taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ve kulübün resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlar nedeniyle toplamda 420 bin liralık ceza ile söz konusu olan taraftarların passolig kartlarının bloke edilmesine karar verildiği açıklandı.

Tahkim Kurulu, Jorge Jesus’a 16 Mart günü düzenlenen basın toplantısındaki sportmenliğe aykırı hareketleri sebebiyle verilen 104 bin liralık para cezasını onadı.

KONYASPOR VE BAŞAKŞEHİR’E CEZA

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun Karagümrük karşılaşmasında kırmızı kart görmesi ve ardından sportmenliğe aykırı davranıştan 2 maç men cezası ve 52 bin lira para cezası kararı onandı.

Tahkim Kurulu Konyaspor taraftarlarının neden olduğu saha olayları, merdiven boşluklarının işgali ve stadyuma usulsüz seyirci alınması dolayısıyla toplamda 586 bin 500 lira para cezasını onadı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.