Duvarları tuval yapan kadın köyü rengarenk yaptı

Duvarları tuval yapan kadın köyü rengarenk yaptı

İstanbul'daki şehir yaşamından uzaklaşmak için Kırklareli'nin bir köyüne yerleşen 65 yaşındaki kadın, köyün duvarlarını süslüyor.

İstanbul'un stresinden uzaklaşmak için Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Evciler köyüne yerleşen 65 yaşındaki kadın, evlerin ve bahçelerin duvarlarını çizimleriyle donatıyor.

Kudret Bodur, İstanbul'da uzun yıllar çalıştıktan sonra sakin bir yaşam sürmek için 16 yıl önce eşi Ahmet Bodur'la Evciler köyüne yerleşti.

Bodur ailesi, kısa sürede köy yaşamına alıştı. Ahmet Bodur doğduğu köyde muhtar seçildi, Kudret Bodur da bahçe işleri ve tavuk yetiştiriciliği gibi işlerle köy yaşamını sürdürdü.

Eşiyle birkaç yıl evvel Ege'de gittiği bir tatil yöresinde duvarları süslü bir köye hayran kalan Kudret Bodur, tatil dönüşü süslemeleri kendi köyünde yapmaya karar verdi.koy-duvari.jpg

Boş duvarları belirleyen ve sahiplerinden izin alan Bodur, duvarları renklendirmeye başladı. Bodur, iki yıldır köyünü süslemeye devam ediyor.

Köy yaşamına daha önce başlamadığı için pişmanlığı olduğunu söyleyen Bodur,"Bu köyde doğmadım ama ben bu köye aşığım." dedi.

İki yıldır köyün duvarlarını süslediğini anlatan Bodur, duvarlara yaptığı figürlerle köyünü güzelleştirdiğini söyledi.

resim-koy.jpg

Resim ile ilgili bir eğitimi olmadığını, doğaçlama çizdiğini ifade eden Bodur, "Ben kendime şaşırıyorum, kendimde böyle bir yetenek olduğunu ben de sonradan tespit ettim, böyle bir yeteneğim varmış. İnsanlar ilgi gösterdikçe daha bir şevke geliyorum, daha fazla yapma ihtiyacı hissediyorum. Hepimiz faniyiz, arkamda böyle bir miras bırakmak istedim bu köye." diye konuştu.

Yerli ve yabancı turistleri köye davet eden Bodur, çok güzel geri dönüşler aldığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.