DUYGULAR SÖMÜRÜLÜYOR

DUYGULAR SÖMÜRÜLÜYOR

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, dilenciliğin artık büyük bir sektör haline geldiğini belirterek insanların iyilik duygularının sömürüldüğünü söyledi. Köylü, çoğu dilencinin mülk zengini olduğunun iddia etti.

KÖKÜNÜN KAZINMASI LAZIM
Habervaktim'e konuşan Köylü, her geçen gün artan dilenci sayısına da dikkat çekerek, dilenciliğin kesinlikle yasaklanması ve dilenenlere büyük cezalar verilmesinden yana olduğunu söyledi. Köylü, "Türkiye'de işsizlik sigortasından tutun da devletin sosyal yardımlarına kadar ihtiyaç sahiplerine devlet 13 milyar dolar gibi bir yardım yapıyor. Bu kadar yardımın olduğu bir yerde artık dilenciliğin yüz kızartıcı bir hareket olarak algılanması lazım ve kökünün kazınması lazım" dedi.
DİLENENLER MÜLK ZENGİNİ
İhtiyacı olmamasına rağmen dilenen kişilerin yardım kuruluşlarının çalışmalarını da olumsuz etkilediğini anlatan Köylü, dışarıda dilenen kişilerin kendilerine yardım istemek için geldiğini ancak o kişileri tahkik ettiklerinde üzerlerine kayıtlı birkaç tane daire ve araba çıktığını söyledi. Köylü gerçek ihtiyaç sahibinin dilenmediğini ve dilenemeyeceğini de vurgulayarak, ihtiyaç sahibi gibi kendini gösteren kişilerin binbir kılığa girdiğini ifade etti.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Ramazan ayında insanların farklı hissiyatlara büründüğünü kaydetti. Habervaktim'e çarpıcı açıklamalarda bulunan Köylü, "İnsanlarımızın Ramazan ayında gönlü biraz daha inceliyor. Hayır hasenat duyguları artıyor. Ramazan'da yapılan ibadetlerin sevabı da çok fazla olunca insanlarımız yardımda bulunuyor. Bereketli bir ay olduğu için de bu yüzden bize yapılan yardımlar da bereketleniyor" dedi.
BATILILAR YARDIM YAPMIYOR GÖZ OYUYOR
Ramazan ayında yapılan yardımların yoğunlaşmasından dolayı daha fazla tempoyla çalıştıklarını da kaydeden Genel Başkan Köylü, büyük bir titizlikle gelen yardımları yurtiçi ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını anlattı. Dünyadaki ülkeler arasında yardım konusunda en bilinçli ve en fedakar olan ülkenin Türkiye olduğunu da açıklayan Köylü, "Hem rakamsal olarak hem de milli gelir açısından en fazla yardım yapan ülke Türkiye'dir. 'En fazla yardım eden ülke Amerika' diyorlar ancak Amerika bizim önümüzde değil çünkü Amerika kendi kesesinden kolay kolay yardım etmiyor. 100 almadan 1 vermez. Batılı ülkeler muhatabına kaşıkla verip gözünü oyuyorlar. Biz buna şahit oluyoruz. Ama bizim insanımız hem veriyor hem de insanların gönlünü alıyor. Karşısındakinin bir insan olduğunu Allah'ın bir kulu olduğunun bilincinde" diye konuştu.
YARDIMA DEĞİL MADEN ARAMAYA GİDİYORLAR
"Bizim insanımız düşeni kaldırma, ağlayanı güldürme noktasında büyük bir özveriye sahip" diyen Genel Başkan Köylü Batılı ülkelerde bu özverinin bulunmadığını belirterek çok çarpıcı şu bilgiyi paylaştı: "Batılı ülkeler Afrika ülkelerine yardım adı altında gönderdikleri ekiplerinin bir çoğunun içinde çok sayıda taş ustası var. Yani elmastan, altından anlayan adamlar gönderiyorlar. Sözde orada bir faaliyet başlatıyorlar 6 ay 1 sene içerisinde çalışmayı bitirmiyorlar o bölgeyi araştırıyorlar. Değerli bir maden bulurlarsa da legal ve illegal bir şekilde onların üstüne çörekleniyorlar. Maksat yardım etmek değil yeniden o bölgelerin sömürüsüne kapı aralamak. Ya da yaptıkları faaliyetleri belli bir misyonerlik faaliyeti ile destekliyor."
DİLENCİLİK SEKTÖR OLDU, İNSANLAR SÖMÜRÜLÜYOR
Her geçen gün artan dilenci sayısına da dikkat çeken Genel Başkan Köylü, dilenciliğin kesinlikle yasaklanması ve dilenenlere büyük cezalar verilmesinden yana olduğunu söyledi. Köylü, dilenciliğin büyük bir sektör haline geldiğini savunarak, "Bu sektör insanların iyilik duygularını yıllardır sömürüyor. Bunlar servetler ediniyor. Türkiye'de işsizlik sigortasından tutun da devletin sosyal yardımlarına kadar ihtiyaç sahiplerine devlet 13 milyar dolar gibi bir yardım yapıyor. Bu kadar yardımın olduğu bir yerde artık dilenciliğin yüz kızartıcı bir hareket olarak algılanması lazım ve bunların kökünün kazınması lazım" ifadelerini kullandı.  
DİLENEN KİŞİLERİN ÜZERİLERİNE DAİRE ÇIKIYOR
İhtiyacı olmamasına rağmen dilenen kişilerin yardım kuruluşlarının çalışmalarını da olumsuz etkilediğini anlatan Köylü, dışarıda dilenen kişilerin kendilerine yardım istemek için geldiğini ancak o kişileri tahkik ettiklerinde üzerlerine kayıtlı birkaç tane daire ve araba çıktığını söyledi. Köylü gerçek ihtiyaç sahibinin dilenmediğini ve dilenemeyeceğini de vurgulayarak, ihtiyaç sahibi gibi kendini gösteren kişilerin binbir kılığa girdiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.