Eğitimde köklü değişim! Yeni sistem devreye giriyor

Eğitimde köklü değişim! Yeni sistem devreye giriyor

Eğitim sisteminde dijital dönüşüm adımları hız kesmeden devam ediyor. Yıllardır kullanılan doküman yönetim sistemi (DYS) artık tarihe karışıyor. Yerine yazışma sistemlerinde yeni bir uygulama olan EBYS'ye geçileceği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir sisteme geçileceğini duyurdu. Artık yıllardır kullanılan doküman yönetim sistemi (DYS) artık tarihe karışıyor. Yerine yazışma sistemlerinde yeni bir uygulama olan EBYS'ye geçileceği bildirildi.

SİSTEM HATASI VERİYOR

Doküman Yönetim Sistemi ve kısa ifade ile DYS ler, sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunu ve yönetimini için geliştirilmiş uygulamalardır. Ayrıca sık sık geri dönüş yapılan fiziki ortamdaki evraklarınızın taranıp indekslenerek DYS içerisine almak bu belgelere hızlı ulaşımı sağlar. DYS kullanılarak gelen giden evrak yönetimi yapılabilir. Edinilen bilgilere göre DYS, sürekli olarak güncellenmesi gereken belli durumlarda da sistem hatası veren günümüz şartlarına göre daha az teknolojik imkanları barındıran bir sistemdir.

YENİ SİSTEM DAHA İNTERAKTİF

Ancak yaşanan yeni gelişmelerle birlikte elektronik belge yönetim sistemiyle internet üzerinden birçok sistem bilgisayara program kurmayı gerektirmeden sadece tarayıcılar üzerinden yönetilebilmektedir. Bu o sistemlerin daha interaktif çalışmasını ve daha hızlı çalışmasını sağladığı bildiriliyor.

SİSTEME GEÇİŞ İÇİN EĞİTİM VERİLECEK

Edinilen bilgilere göre sisteme geçiş için okul müdürlerine ve müdür yardımcılarına belirli eğitimler verileceği ve verilecek olan eğitimler hizmet içi eğitim kapsamında mahalli olarak düzenleneceği bildirildi. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve taşra teşkilatına söz konusu eğitimi vermek üzere eğitici eğitmenleri hazırlayacak kursları da yakın zamanda açacağı söyleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.