EGO açıkladı: Metro ve vagonlarda buharlı ekipmanlar kullanılıyor

EGO açıkladı: Metro ve vagonlarda buharlı ekipmanlar kullanılıyor

Ankara’daki toplu ulaşımın mihenk taşı olan EGO’dan toplum sağlığı ile ilgili paylaşım geldi. EGO, internet sitesinde paylaştığı haberle metro durakları ve vagonlardaki temizlik çalışmaları anlatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin alt şirketlerinden biri olan EGO Genel Müdürlüğü, internet sitesinde paylaştığı bir haberle toplum sağlığına değindi. EGO, Ankara’da yaşayan ve toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların daha sağlıklı ve daha hijyenik yolculuk yapmaları için temizlik çalışmalarının sürekli yapıldığını aktardı. Özellikle de okulların açılmasıyla birlikte kullanımın arttığı toplu taşıma araçlarında temizlik çalışmalarının hız kazandığına değinildi.

ego-1.jpg

TEMİZLİK BUHARLI MAKİNELERLE YAPILIYOR

Başkentli vatandaşların günlük olarak yoğun olarak kullandığı metro istasyonları ve vagonlardaki temizliğin buharlı makinelerle yapıldığına dikkat çeken EGO, şu ifadelere yer verdi:

ego-2-001.jpg

“EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ekipleri düzenli olarak; metro istasyonları giriş noktaları, turnikeler, yürüyen merdivenler, asansörler ve reklam panoları dahil bekleme yerlerinde temizlik mesaisini günlük olarak gerçekleştiriyor. Temizlikte ise buharlı ekipmanlar kullanılıyor.”

ego-3.jpg

AMAÇ, TEMİZ VE HİJYENİK BİR SEYAHAT

Ankara’da günlük ortalama 200 binin üzerinde kullanıcı sayısı bulunan metro ve istasyonlarındaki temizliğe dair konuşan EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şefi Serdar Güneş, EGO’nun internet sitesinde önemli bilgiler paylaştı. Konuyla ilgili konuşan Güneş,

ego-5.jpg

“Yolcularımızın temiz, hijyenik ve güvenilir bir ortamda seyahat edebilmeleri için metro istasyonları ve vagonlarda günlük olarak temizlik yapıyoruz. Silip, detaylı mıntıkaları yapıyoruz. İstasyonlar temizleniyor. Ayrıca, seyahat edilen trenleri, yoğunluk durumuna bağlı olarak depo alanına alıyoruz. Burada vagonlar her gün paspaslanıyor ve cilalanıyor. Tutamaçlar ve oturulan koltuklar buharlı makinelerle siliniyor ve temizleniyor. İstasyonlarımız ise gerekli özen gösterilerek, merdivenlerimiz de dâhil köpük ve çamaşır suyu kullanılarak temizleniyor” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.