EGO cepte değil! Otobüslerdeki yeni validatörler mağduriyet yarattı

EGO cepte değil! Otobüslerdeki yeni validatörler mağduriyet yarattı

EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı otobüslerde değiştirilen validatörlerin ‘Ego Cepte’ uygulamasında takip edilememesi pek çok şikâyeti beraberinde getirdi. Vatandaşlar işe ve okula geç kaldığını belirtirken, duraklarda yoğunluklar oluştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, aldığı kararla bünyesinde bulunan toplu ulaşım otobüslerindeki validatörleri (kart okutma sistemi) değiştirmeye başladı. Öncelikli olarak kırmızı otobüslerde değişen validatörler, sırasıyla eski otobüslerin de büyük çoğunluğuna takıldı.

bedirhan-1.jpg

Ego’nun bu uygulaması çeşitli olumsuzlukları beraberinde getirdi. Otobüslere yeni takılan validatörlerin “Ego Cepte” uygulamasından takip edilememesi, vatandaşların duraklarda çok fazla süre harcamasına neden oldu. Öte yandan otobüslerin gelme saatleri noktasında da sıkıntı yaşadığını dile getiren Ankaralılar, duraklarda aşırı kalabalıklar oluşturmaya başladı.

bedirhan-2.jpg

SÜRE SORUNU VAR

Sabah saatlerinde okula ve işe gitmek için “Ego Cepte” uygulamasını kullanan vatandaşlar, uygulamayı açtığında otobüslere dair bilgilere ulaşamıyor. Bu nedenle evden erken çıkmak zorunda hissettiğini ifade eden başkentliler, durakta dakikalarca beklemek zorunda olduklarını söyledi. Otobüslerdeki sabah kalabalığı göz önünde bulundurulduğunda dışarda kalma riski de yaşanırken, okula ve işe geç kalındığı dile getirildi.

bedirhan-4.jpg

EGO’DA YENİLİK DÖNEMİ

2019’da Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle Ego’ya yeni otobüsler alınmaya başlanmış ve 2024’e kadar beş yıllık süreç içinde 400 yeni otobüs EGO filosuna eklenmişti. Otobüsleri yenilemeye başlayan EGO, hali hazırda kullanılan otobüslerde de çeşitli yenilikler yapmaya başladı. Haksız kullanım konusunda önlem almak için validatörleri değiştirmeye başlayan Ego, eksikleri olsa da bu uygulamada belirli bir aşama kaydetti.

Öte yandan yerel seçimlerde rekor oyla bir kez daha ABB Başkanı olarak seçilen Mansur Yavaş, seçim döneminde EGO’ya bin adet yeni otobüs alınacağını da vaat etmişti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.