EGO duyurdu: Unutulan eşyalar satışa sunuldu

EGO duyurdu: Unutulan eşyalar satışa sunuldu

EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarında unutulan ve iki yıl boyunca sahiplerine ulaşılamayan 2.162 eşyayı açık artırmayla satışa sundu. En yüksek teklif 3 bin 700 TL ile bir kemana verildi.

Ankara’da ANKARAY, Metro ve otobüslerde 2023 yılı boyunca unutulan ve sahiplerine ulaşılamayan binlerce eşya, açık artırmayla satışa çıkarıldı. EGO Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlik, 11 Mayıs 2025 Pazar günü Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda yapılan açık artırma, sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı.

EN YÜKSEK TEKLİF KEMAN İÇİN VERİLDİ

İki yıl boyunca Kayıp Eşya Bürosu’nda saklanan eşyalar arasında bebek arabasından tıraş makinesine, tablet ve dizüstü bilgisayardan çocuk scooterına kadar geniş bir yelpazede ürün yer aldı. Etkinliğin en dikkat çeken eşyalarından biri olan keman, 3 bin 700 TL ile en yüksek teklifi aldı. Çocuk scooterları ise vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Tablet, laptop, akıllı saat, kulaklık, barkod okuyucu, melodika, gözlük, çanta, valiz, şemsiye gibi çeşitli eşya kalemlerinin yer aldığı açık artırma, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Eşyaların yeni sahipleri, uygun fiyatlarla farklı ürünlere sahip olma imkânı yakaladı.

KAYIP EŞYALAR İÇİN UYARI

EGO, toplu taşımada eşyasını kaybeden vatandaşların, kayıp eşya süresinin dolmaması için en kısa sürede başvuru yapmaları gerektiğini hatırlattı. Vatandaşlar, kayıp eşyalarını ego.gov.tr adresinden veya Kayıp Eşya Bürosu’na şahsen başvurarak sorgulayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.