EGO’dan yeni eğitim-öğretim yılı öncesi yoğun mesai
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 8 Eylül’e başlayacak 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesi otobüs ve metro araçlarında bakım, temizlik ve güvenlik kontrollerini hızlandırdı. EGO Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıç “Biz hazırız” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, her gün yüz binlerce yolcuya hizmet veren toplu ulaşım araçlarının bakım, temizlik ve güvenlik kontrollerini özenle yürütüyor. 8 Eylül’e başlayacak 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesi otobüs ve metro araçlarında bakım, temizlik ve güvenlik kontrollerini hızlandıran EGO Genel Müdürlüğü, hazır olduklarını duyurdu. EGO Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıç, 8 Eylül’e açılacak okullarla birlikte kış tarifesine geçileceğini kaydetti. başkentlilerin daha sağlıklı, güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti almasını hedeflediklerine vurgu yapan Kılıç, Başkentlilere “Biz hazırız” mesajı verdi.
OTOBÜSLERİN BAKIMI ATÖLYELERDE GERÇEKLEŞİYOR
EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarının bakım ve onarım süreçlerini büyük ölçüde kendi atölyelerinde gerçekleştiriyor. Macunköy 2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü içinde yer alan atölyelerde; boya işlemleri, koltuk döşemesi yenileme, kaporta tamiri, cam değişimi ve mekanik arızaların giderilmesi uzman ekipler tarafından titizlikle yapılıyor. Böylece hem dışarıdan hizmet alımı için harcanacak yüksek maliyetlerden tasarruf ediliyor hem de araçların kısa sürede yeniden sefere dönmesi sağlanıyor. Bu çalışmalar sayesinde şehir içi ulaşımda aksamaların önüne geçilerek, vatandaşların günlük hayatı kesintisiz sürdürülüyor.
KONFOR VE GÜVENLİK ÖNCELİKLİ
Ankara Metrosu İşletme ve Kontrol Merkezi’nde yürütülen bakım ve kontrol faaliyetleri de aralıksız devam ediyor. Metro ve ANKARAY hatlarında görev yapan teknik ekipler, raylardan fren sistemlerine, vagonların elektronik donanımlarından acil durum ekipmanlarına kadar tüm unsurları detaylı bir şekilde inceliyor. Bu sayede yolcular, yeni eğitim-öğretim yılına güvenli, konforlu ve hijyenik bir ulaşım hizmetiyle adım atacak.
“TÜM EGO PERSONELİ HAZIR”
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yürütülen hazırlıkları yerinde inceleyen EGO Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıç, 8 Eylül’e açılacak okullarla birlikte kış tarifesine geçileceğini kaydetti. Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte başkentlilerin daha sağlıklı, güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti almasını hedeflediklerine vurgu yapan Kılıç, Başkentlilere “Biz hazırız” mesajı verdi. Okulların açılmasına sayılı günler kala çalışmalar hız kazanırken Kılıç, cümlelerini söyle sürdürdü:
“EGO, toplu ulaşımda kış sezonuna hazır diyebiliriz. EGO, bakım ve onarım çalışmalarını kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştiriyor. Bu konuda Türkiye’de ‘tekiz’ diyebiliriz. Ankara Büyükşehir Belediyesi gerek metro gerek otobüs kısmında araç bakımında çok spesifik bir şey olmadığı müddetçe kendi atölyelerimizde kendi imkanlarımızla yapılıyor ve çok büyük katkı sağlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla bunları yaptığı için gurur duyuyoruz. Ankaralılar mümkün olduğu kadar toplu ulaşım araçlarını kullansınlar çünkü Ankara'da nüfus arttı, göç çok ve bununla birlikte trafiğe katılan araç sayısı arttı. En rahat, en güvenilir ulaşım raylı sistem. Biz hazırız. Ustasından, ustabaşına ve tüm EGO personeline kadar herkes hazır.”
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.