Ehliyet sınavlarında yeni dönem: Bakanlık harekete geçti

Ehliyet sınavlarında yeni dönem: Bakanlık harekete geçti

İçişleri Bakanlığı, ehliyet sınavları için harekete geçti. Yeni ehliyet alacak kişiler artık sınavlarda yeni uygulamayla karşılaşacak. Peki, bu değişiklik ne olacak? İşte detaylar...

Ehliyet almak isteyen bazı adayların sınavlarda yerine başkasını sokmasının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. 'Joker' denilen bu yöntemle ehliyet sınavlarını ticarete dökenleri engellemek isteyen bakanlık, yeni bir düzenleme getiriyor.

ehlyiet.jpg

SINAVLARDA BU SİSTEM UYGULANACAK

Bakanlık, para karşılığı sınava girenlerin önüne geçmek için yazılı sınavlarda ‘parmak izi doğrulama sistemini’ hayata geçirecek. Böylece yazılı sınavlarda asıl adayın yerine sınava üçüncü kişilerin girmesi engellenecek.

CnnTürk'e konuşan Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyon Başkanı Nusret Türker, "Bu sınavda 50 soru soruluyor, adayın 45 dakika içinde cevaplaması isteniyor. Dolayısıyla 70 alan geçiyor. Okuma yazması olmayan, yazılı sınavı geçemeyecek durumda olanlar bu tür yollara başvuruyor" ifadelerini kullandı.

ehliyet1.jpg

Türker, "Nüfus cüzdanı alınırken parmak izi veriliyor. Yeni bir cihaz ile parmak izi alınacak ve karşılaştırma yapılacak. Eğer eşleşiyorsa adayın sınava girişi uygun olacak" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.