Ek atama isteyen öğretmenler sesini duyurmaya çalışıyor

Ek atama isteyen öğretmenler sesini duyurmaya çalışıyor

Ek atama isteyen öğretmenler sosyal medyada #SözÖzerdenEkAtamaReisten hastagi ile seslerini duyurmaya çalışıyor.

Binlerce vatandaş, ek öğretmen ataması ile ilgili araştırma yapıyor. Öğretmenler ek atama yapılması için sosyal medyada sesini duyurmaya çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Mayıs 2023'te son yılların en büyük atamasını gerçekleştirdi. Bakanlık, 45 bin yeni öğretmen ataması yaptı. Haziran ayı itibarıyla ise başka bir atama olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

ÖĞRETMENLER EK ATAMA İSTİYOR

Öğretmenler, 2022 KPSS puanıyla 55 bin ek öğretmen ataması yapılmasını istiyor. Sosyal medyada sesini duyurmaya çalışan öğretmenler "#SözÖzerdenEkAtamaReisten" hastagiyle paylaşım yapıyor.

Twitter'da başlatılan kampanyada birkaç saat içerisinde 200 binden fazla paylaşım yapıldı.

EK ATAMA OLUR MU?

Eski Kabine’de Milli Eğitim Bakanı olarak görev alan Mahmut Özer katıldığı televizyon programında “2023 yılında ek atama olacak mı?” sorusuna cevap vermişti. Özer, “Buna şöyle cevap vereyim. Her yıl atama oluyor. Yani inşallah öğretmenlerimizin beklentilerini karşılayacak şekilde yeni atamalarla müjdeler veririz.” demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EK ATAMA AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çeşitli açıklamalarda bulunmuştu.. Erdoğan, "Geçen ay yaptığımız toplam 45 bin öğretmen eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. 2002'de 500 bin öğretmen varken bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda atamaları sürdüreceğiz. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak, öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projelerimizi yakında paylaşacağız." ifadelerini kullanmıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum