Ekmeğe gizli zam: Fiyat sabit, gramaj düşük…

Ekmeğe gizli zam: Fiyat sabit, gramaj düşük…

Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan ekonomik zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Fırıncılar, aldığı kararla fiyatını aynı tuttuğu ekmeğin gramajını 250 gramdan 200 grama indirdi. İşte detaylar:

1 Ocak'tan beri 250 gram olarak satılan ekmek, 15 Mayıs'tan itibaren aynı fiyat olan 10 liraya ancak 200 gram olarak satılmaya başlandı. Maliyetlerin artması gerekçe gösterilerek alınan bu kararla birlikte, ekmeğin gramajında yüzde 20'lik bir indirim yapılmış oldu.

ekmek-2.jpg

KARAR TEPKİYLE KARŞILANDI

Fiyatında değişiklik yapılmayan diğer ekmek türlerinde de benzer bir durum söz konusu. 20 ve 25 liradan satılan tam buğday, sarı buğday, kepekli ve çavdar ekmeği 400 gramdan 300 grama düşürüldü. 30 liradan satılan köy ve Trabzon ekmeği ise 700 gramdan 600 grama indirildi. Ancak tüm bu indirimlere rağmen, roll ekmeğe zam yapıldı. 50 gramı 3,5 liradan satılan roll ekmek, 4 lira fiyatına yükseltildi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin bu kararı, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Ekmeğin gramajında yapılan indirimin bir zam olduğunu savunan vatandaşlar, yetkililerden geri adım atmalarını talep ediyor. Ekmek fiyatlarının artması ve gramajında yapılan indirimler, Türkiye'de son dönemde gündemde olan pahalılık tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.