Ekmek ve simit fiyatlarında yeni dönem: İzinsiz zam yapılamayacak

Ekmek ve simit fiyatlarında yeni dönem: İzinsiz zam yapılamayacak

Türkiye'de ekmeğin ve simidin fiyatları üzerindeki artan enflasyon endişelerine karşı önlem alınması için Ticaret Bakanlığı önemli bir adım attı. Bundan sonra fiyatlara zam yapabilmek için Bakanlığın olumlu görüşünün alınması gerekecek.

Türkiye'de ekmeğin ve simidin fiyatları üzerindeki artan enflasyon endişelerine karşı önlem alınması için Ticaret Bakanlığı, önemli bir adım attı. Enflasyonla mücadele çerçevesinde ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde daha katılımcı bir sürecin benimsenmesi kararlaştırıldı.

1.jpg

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Yeni kararda ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesine ilişkin süreçte Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşünün alınması öngörüldü. Yapılan açıklamaya göre ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından fiyatlandırma süreci değerlendirilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler, sırasıyla, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyon ve Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylanır" ifadelerine yer verildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.