Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Beştepe'deki toplantısına başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıda, bu yılın genel ekonomik durumu ele alınıyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantının gündeminde, Orta Vadeli Program ve reform başlığı olacak.

Ayrıca bu yılın birinci ve ikinci çeyreğine dair gelişmeler de toplantıda değerlendirilecek. Kurul, tarımsal üretim planlaması ve yeni destekleme modeliyle ilgili de görüşecek.

Toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

ÖNCEKİ TOPLANTININ KONULARI

19 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ise Orta Vadeli Program (OVP) ve reform gündemiyle finansal okuryazarlığı artırmaya yönelik çalışmalar değerlendirilmişti. Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri'nde (YTAK) mevcut durum ve bankalara verilecek Toplumsal Yatırım Notu gibi konular da ele alınmıştı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada ise "Türkiye’de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır. TROY’un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır” ifadeleri yer almıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.