Ekonomi muhalefete geçti: İhracatın yüzde 80’i CHP’li illerden yapılacak

Ekonomi muhalefete geçti: İhracatın yüzde 80’i CHP’li illerden yapılacak

31 Mart yerel seçimlerinde alınan sonuçlar Türkiye'nin en büyük ekonomisine sahip illerinin büyük bölümünün muhalefet partilerine geçtiğini gösteriyor. Toplam ihracatın yüzde 80’i Cumhuriyet Halk Partili illerden yapılacak.

31 Mart yerel seçimlerinde alınan sonuçlar Türkiye'nin en büyük ekonomisine sahip illerinin büyük bölümünün muhalefet partilerine geçtiğini gösteriyor.

Türkiye'nin nüfusunun yüzde 74'üne yakın kısmını muhalefet partilerinin yöneteceği bir dönem bekliyor. Özellikle Bursa gibi sanayi yoğun illerin CHP'nin yönetimine geçmesi muhalefet partilerinin ekonomik açıdan da daha fazla söz sahibi olacağını gösteriyor.

1-005.jpg

BÜYÜK DEĞİŞİM

TÜİK'in verilerine göre Türkiye'de 2023 yılı sonu itibarıyla nüfus 85 milyon 327 bin kişi düzeyinde. Yerel seçim sonuçlarına göre nüfusun yüzde 73.59'u muhalefet partileri tarafından yönetilecek. CHP'nin kazandığı 35 belediyede yaşayan kişi sayısı 52 milyon 900 bin 730'a ulaşırken, bu rakam toplam nüfusun yüzde 61.96'sına karşılık geliyor. DEM Parti, YRP ve İYİ Parti gibi muhalefet partilerinin de etkisi gözlemleniyor.

3.jpg

Muhalefetin yönetimine geçen illerdeki mevduatın toplam içindeki payı yüzde 86.5 olarak hesaplanırken, gelişmeler ekonomik dengelerde ciddi bir kayma olduğunu gösteriyor. Kişi başına düşen milli gelir ve illerin milli gelire katkısı gibi ekonomik göstergelerde de muhalefetin etkisi belirgin hale gelecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.