Ekonomist Zelyut'tan emeklileri korkutan uyarı

Ekonomist Zelyut'tan emeklileri korkutan uyarı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, 2023 Küresel Emeklilik Raporu'na vurgu yaparak, "Maaşların az olduğunu düşünürken asıl tehlike, bu zihniyetin devam etmesi halinde emeklilerimizin maaş alamayacak olması" şeklinde konuştu.

Emekli bayram ikramiyelerine yönelik %50'lik zam tartışmaları devam ederken, ekonomist Evren Devrim Zelyut, bir başka önemli konuya dikkat çekti. Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında konuşan Zelyut, emeklilik maaşlarının ödenememe riskine işaret etti.

Zelyut'un açıklamalarına göre, "2023 Küresel Emeklilik Raporu" yayımlandı ve dünya genelindeki emeklilik sistemleri incelenerek A, B, C, D kategorilerine ayrıldı. D kategorisinde yer alan ülkeler arasında Hindistan, Tayland, Arjantin ve Türkiye bulunuyor. Bu kategorideki ülkelerin emeklilik sistemlerinin sürdürülebilirliği konusunda ciddi endişeler bulunuyor. Raporda, bu ülkelerde önemli düzenlemeler yapılmazsa emeklilere maaş ödemesinde sorunlar yaşanabileceği belirtiliyor. Zelyut, Türkiye'nin mali durumu ve rezervlerine atıfta bulunarak, ülkenin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve bu durumun emeklilik maaşlarının ödenmesini riske atabileceğini vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.