Ekonomistlerden çarpıcı tahmin: Nisanda faiz artırımı devam edecek

Ekonomistlerden çarpıcı tahmin: Nisanda faiz artırımı devam edecek

TCMB şubat ayında 8 ay aradan sonra faizleri sabit tuttu. Durumu değerlendiren yabancı bankaların ortak görüşü nisan ayında faiz artırımı devam edeceği oldu.

Bank of America Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu ve Morgan Stanley Ekonomisti Hande Küçük TCMB şubat ayı PPK toplantısını değerlendirdi. Yayınladıkları notlarla görüşlerini paylaşan ekonomistler, bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yeniden faiz artırması olasılığını gündeme getirdi.

asdad.jpg

İNDİRİM OLMAYACAK

BofA Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu yayımladığı notta “Ücret artışlarının talebe etkisi beklenenden daha güçlü çıkarsa, ikinci çeyrekte ek faiz artışları mümkün. Ancak bu bizim baz senaryomuz değil” dedi. İmamoğlu, bu yıl için faiz indirimi öngörmediğini belirtti.

asdada.jpg

TAHMİNLERİMİZİ KORUYORUZ

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük ise yaptığı değerlendirmede, “Politika faizinin yılın son çeyreğine kadar yüzde 45’te sabit tutulacağına ilişkin tahminimizi koruyoruz ancak ikinci çeyrekte ek faiz artırımı risklerinin arttığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. Küçük, Merkez Bankası’nın ek faiz artırımı yapıp yapmayacağına karar vermeden önce şubat ve mart ayı enflasyon verilerini bekleyeceğini öngördü.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.