Ekrem İmamoğlu’na Cuma Namazı vakti ‘riyakarlık’ çıkışı
İstanbul Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, Cuma Namazı sırasında vatandaşın tepkisi ile karşılaştı. Yaşlı bir amcanın ‘riyakarlık’ çıkışının ardından tekrar dönen İmamoğlu, vatandaş ile polemik yaşadı.
Başkan İmamoğlu, Üsküdar'daki Hz. Ebubekir Sıddık Camii'ne girdiği sırada bir vatandaş tarafından durduruldu. Vatandaş, İmamoğlu'na “Niye gelmiyorsun camilere, cumalara?” diye tepki gösterdi. İmamoğlu ise “Ben camiye gittiğimi göstermem. Camide hava atmam birileri gibi. O Yaradan ile benim aramda” diye yanıt verdi. Vatandaş, İmamoğlu'nun bu sözlerine “Olmaz, olmaz” diyerek itiraz etti. İmamoğlu ise “Hacı Yaradan'a dua etmeye geldim ben, başkası gibi hava atmaya değil” diyerek tartışmayı sonlandırdı.

İMAMOĞLU’NDAN CAMİ AÇIKLAMASI
Kameraya yansıyan ve yüzlerce kez izlenen görüntülerde, İmamoğlu'nun vatandaşa “Ben camiye gittiğimi göstermem” dediği duyuluyor. İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada da bu sözlerini tekrarladı. İmamoğlu, “Ben camiye gittiğimi göstermem. Camide hava atmam birileri gibi. O Yaradan ile benim aramda. O benimle, ben onunla. Başkasına ne gerek var?” ifadelerini kullandı. İmamoğlu ile tartışma yaşayan vatandaş ise “Seninkisi şimdi riyakarlık oldu” dedi. İmamoğlu ise bu sözün üzerine tekrar gelerek vatandaşla biraz daha sohbet etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.