Eksen'in düzenlediği ''Filistin'' paneline ilgi yoğun oldu!

Eksen'in düzenlediği ''Filistin'' paneline ilgi yoğun oldu!

Eğitim Sen Sendikası, Ankara Kitap Fuarı’nda “Dünden Bugüne Filistin” adlı panel düzenledi. Panele ilgi oldukça yoğun oldu. Araştırmacı - yazar Hakkı Öznur, '' Siyonist İsrail Döktüğü kanda boğulacak'' dedi.

Her yıl Ulucanlar Cezaevinde ve ATO Congresium’da binlerce insanı bir araya getiren EKSEN yine Ankara Kitap fuarında çok sayıda dinleyiciyi bir araya getirerek “Dünden Bugüne Filistin” adlı bir panel düzenledi.

Panelin konuşmacıları, Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur, Prof. Dr. Mehmet Akif Okur ve ORSAM Levant Çalışmaları Koordinatörü Oytun Orhan’dı. Panelin başkanlığını EKSEN Sendikası Genel Başkanı Dr. İsmail Yıldız yaptı.

PANELE ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN OĞLU DA KATILDI

aa-panel.jpg

Panele katılım oldukça yüksekti. Türk Ocakları, Selçuklu Vakfı başta olmak üzere bir çok STK temsilcisi Üniversite çevrelerinden çok sayıda akademisyen ve kalabalık bir gençlik topluluğu da Paneli ilgiyle takip etti.

Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu’da panele gelen dinleyiciler arasındaydı. Panele gelen dinleyiciler,Furkan Yazıcıoğlu’na büyük ilgi ve sevgi gösterdiler.

EKSEN’in düzenlediği panel, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başladı. Panelin başkanlığını yapan Dr. İsmail Yıldız, yaptı. İsmail Yıldız Panelin amacını ve önemini anlattı. Ardından Panelistler konuştu.

İlk konuşmayı ORSAM , Levant Çalışmaları Koordinatörü ,Ortadoğu uzmanı Oytun Orhan Yaptı. Orhan, terör rejimi İsrail’in Gazze saldırılarını,uluslararası etkisini ve yansımalarını anlattı.

İkinci konuşmayı uluslararası ilişkiler uzmanı bu alanda Türkiye’de en önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Mehmet Akif Okur Yaptı. Okur konuşmasında Balfour Deklarasyonu ,Filistin’de İsrail Sorunu’nun başlaması, korsan İsrail’in kuruluşu, İşgal altındaki Filistin toprakları, ABD , Batı Dünyası, İran ve bölge ülkelerinin Filistin meselesine bakışını tarihsel süreçleriyle anlattı.

Konuşmasında Osmanlı dönemindeki Filistin’i ve Gazi Mustafa Kemal’in bölgeye yaklaşımını geniş bir şekilde ele aldı.

Son konuşmayı, Türkiye’nin önde gelen araştırmacı yazarlarından yakın politik tarih ve Ortadoğu Uzmanı olan araştırmacı yazar Hakkı Öznur yaptı .

Öznur , Amerika’daki 80 milyonluk Evanjelik nüfustan, Hristiyan Siyonistlerden ve onların ABD devleti üzerindeki büyük etkisinden söz ederek, “İsrail’in var olma stratejilerinin belirlenmesinde neo-con evangelistlerin hayati rolü söz konusudur” dedi.

ABD HER DÖNEMDE İSRAİL'E SAHİP ÇIKIYOR

a-hak.jpg

Carter, Bush , Trump gibi Evanjelik ABD Başkanlarının görevleri döneminde terörist İsrail’e en radikal bir şekilde sahip çıktıklarını, yine ABD’deki İsrail lobilerinin İsrail’e açık destek veren ABD Başkanlarına hem medya alanında hem mali konularda, hem seçim kampanyalarında korkunç destek verdiklerini kronolojik olarak ele aldı.

Öznur konuşmasında BOP . BİP gibi küresel emperyalist projeleri ,ABD ve İsrail arasındaki ittifakı ABD’nin Irak ve Suriye politikalarını ve bölgede ABD üslerinin artışını , Siyonist İsrail’in bölgedeki yayılmacı politikalarını Pro İsrail Barzanilerin İsrail’e olan bağlılıklarını ve “İkinci İsrail” emellerini konuşmasında siyasi boyutuyla geniş bir şekilde ortaya koymuştur. Öznur Konuşmasında, Filistin’deki siyasal hareketlere İran Ve Lübnan Hizbullah’ına da değindi.

Öznur, Devletimizin ve Milletimizin Filistinli kardeşlerimizin hep yanında olduğunu ancak Türkiye kadar ne Arap dünyasının nede Arap Birliği Teşkilatının ilgilenmediğini körfez monarşileri başta olmak üzere ABD uşağı Mısır’daki Sisi rejiminin vb. işbirlikçi rejimlerin İsrail karşısında korkak bir politika izlediklerini dile getirdi.

''DOĞU TÜRKİSTAN'DA GÜNDEME ALINMALI''

Öznur “Filistin Meselesi Ümmetin meselesi de Doğu Türkistan değil mi? Doğu Türkistan’da tıpkı Filistin gibi işgal altında Kızıl Pekin Rejimi Doğu Türkistan da 1949 yılından beri soykırım yapılıyor” dedi. Türkiye başta olmak üzere Türk Dünyası İslam Dünyası Doğu Türkistan’ı gündeme almalı ve Filistin meselesi gibi ilgilenmelidir. Çin korkusundan Doğu Türkistan ile ilgilenmeyenleri Türk Milleti asla unutmayacak ve affetmeyecek dedi. Konuşmasında şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun Filistin meselesine bakışını, terör rejimi İsrail’e olan sert tepkilerini ve Doğu Türkistan davasına verdiği büyük desteği geniş bir şekilde anlattı.

''SİYONİST İSRAİL DÖKTÜĞÜ KANDA BOĞULACAK''

aaaaaa.jpg

Öznur'' Siyonist İsrail, Orta Doğu’da terör estirmektedir. Zaten İsrail deyince akla kan ve gözyaşı gelmektedir. Şöyle bir geçmişine bakarsak Deir, Yasin, Sabra, Şatilla, Beyrut katliamları ve Gazze ile vahşet halkaları birbirine ekleniyor.1948’den beri masum Filistin halkının üzerine 75 yıldır bombalar, füzeler, roketatarlar, kurşunlar yağmaktadır. İsrail’in temelinde terör vardır, terörizm vardır. Sabotaj ve suikastlar vardır. Katliam ve soykırım vardır. 75 yıldır Filistin topraklarında ve 55 gündür Gazze’de Batı Şeria’da katliam cürmünü işleyen Siyonist çetenin en büyük destekçileri ABD ve Batı emperyalizmidir.Soykırım masalı üzerine kurulan İsrail, soykırımı kendisi yapmaktadır. Filistin’de yaptıkları bunun en açık örneğidir. Bu Siyonist terör rejimi ile mücadele aslında terörizme, zulme siyonizme karşı mücadeledir.Siyonist İsrail döktüğü kanda boğulmalıdır, boğulacaktır. İsrail hükümeti terör hükümetidir. İsrail ordusu terör örgütüdür. İsrail savaş kabinesi ve ordu komutanları savaş suçlusudur. Başta Netanyahu olmak üzere terörist İsrail’in yetkilileri, uluslararası ceza mahkemesinde işledikleri, insanlık suçlarından dolayı yargılanmalıdır.Terörist İsrail katliamlarını ABD'nin teçhizatları ile yapıyor .Ortadoğu’daki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail’dir. Siyonistlerle mücadelede tek yol, Orta Doğu’da var olan bu kanser tümörünü, İsrail’i, tarih sahnesinden silmektir.'' şeklinde konuştu.

''BEBEK KATİLİ NETANYAHU'NUN ÖRNEK ALDIĞI İSİM: SAVAŞ SUÇLUSU VE İNSANLIK DÜŞMANI KİSSİNGER''

"İla Cehennemüzzümera" şeklinde olan ayet Zümer Suresi”nde geçmektedir. Bu ayetin anlamı "Yolu cehenneme kadar varanlar" demektir.

İslam düşmanı, insanlık düşmanı, Siyonist Katil Kissinger, Cehennemde ateşin bol olsun…

Henry Kissinger, 20. yüzyıla adını yazdıran Soğuk Savaş'ın en sert döneminde aktif görevde bulundu Dünyanın en etkili kişilerindendi. ABD'de doğmadığı için, yasalar gereği ABD Başkanı olamadı; Ancak kabinelerinde yer aldığı ABD Başkanlarından daha çok tanındı Kissinger.

ABD’nin ilk Yahudi Dışişleri Bakanı olan, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinde de bulunan, kanlı darbelerin, savaşların ve Orta Doğu’da İsrail eksenli politik yapılanmanın mimari ABD’nin 'savaş bakanı' Henry Kissinger 100 yaşında geberdi.

ABD’nin belki de en ünlü diplomatı, ülkenin 2. Dünya Savaşı sonrası dış politikasını şekillendiren, Kissinger, son 70 yılda ABD dış politikasına yön veren ABD’nin küresel hegemonyası için çok yönlü çalışan bir Alman Yahudisidir.

Terör rejiminin Başbakanı, Siyonist, katil Netanyahu her fırsatta Kissinger ile gizli-açık görüşen biridir En son görüşmeleri, 21 Eylül 2023 tarihinde -7 Ekim Hamas saldırısı ve Gazze savaşının başlamasından sadece iki hafta önce,Birleşmiş Milletler’in yıllık toplantısı vesilesiyle geldiği New York’taydı.Netanyahu’nun örnek aldığı kişi 20. nci yüzyılın savaş suçlularından Kissinger’dir. Netanyahu, Global katil, çok yönlü karanlık adam Kissinger’i örnek alan, savaş suçu işleyen, uluslararası mahkemede, yargılanması gereken bir katildir.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.