Eksun Gıda kimin? Eksun Gıdanın sahibi kim?

Eksun Gıda kimin? Eksun Gıdanın sahibi kim?

Eksun Gıda, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı onay sonucu halka arz ediliyor. Borsaya girecek olan Eksun Gıda hakkında da çeşitli sorular araştırılıyor. Peki, Eksun Gıda kimin? Eksun Gıdanın sahibi kim?

Ülke gündemi içerisinde konuşulan konulardan biri de Eksun Gıda oldu. Eksun Gıda, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alarak halka açık şirket haline geldi. Borsaya girecek olan şirket hakkında Eksun Gıda’nın sahibi kim? Halka arz ne zaman olacak? Eksun Gıda hisse fiyatı ne kadar? Gibi sorular soruluyor. Peki, Eksun Gıda kimin? Eksun Gıdanın sahibi kim? Tüm detaylar haberimizde:

Eksun Gıda kimin

EKSUN GIDANIN SAHİBİ KİM?

Tam adı ile Eksun Gıda Tarım, Sanayi ve Ticaret A.Ş. olan Eksun Gıda, Piyasa Kurulu’ndan aldığı onayla halka arz ediliyor. Bu haberin ardından insanlar sahibinin kim olduğunu merak etmeye başlarken, bu sorunun cevabı araştırılmaya başlandı. Eksun Gıda, ‘Eksim Holding’ çatısı altında piyasada adından söz ettiriyor. Peki, Eksim Holding kimdir?

eksim holding kimindir

EKSİM HOLDİNG KİMİNDİR?

Erzurumlu iki kardeş olan İsmail Fahrettin Tivnikli ve Abdullah Tivnikli, İstanbul’da Eksim Dış Ticaret A.Ş. ile 1986 yılında Eksim Holding’in temellerini attı. Eksim Holding’in gıda ve dış ticaret ile başlayan hikâyesi, ilerleyen yıllarda enerji üretimi, elektrik dağıtımı ve gayrimenkul alanlarındaki başarılarla devam etti. Holding, zaman içerisinde temiz ve yenilenebilir enerji alanında da kendinden sıkça söz ettirdi. Eksun Gıda’nın halka açılışındaki amaçlarının da yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılacağını açıklayan şirketin, Silivri, Susurluk, Çeşme, Seferihisar, Tokat, Amasya, Osmaniye ve Geyve’de kurulu 464 MW’lik rüzgâr enerjisi üretimi ve yapımı devam eden 676 MW’lik ek kapasitesi bulunuyor. Hidroelektrik alanında da, Rize’deki 63 MW’lik santralin yanı sıra Batum’da bulunan toplam 99 MW’lik iki santralle üretimine devam eden Eksim’in, güneş enerjisi alanındaki proje aşamasında 293 MW’lik lisanslı yatırımı bulunuyor. Holding’in şu an ki yönetim kurulu başkanı ise Ebubekir Tivnikli’dir.

eksun gıda ne zaman kuruldu

EKSUN GIDA NE ZAMAN KURULDU?

Eksun Gıda, 1996 senesinde temelleri atılarak üretime başladı. 1996 senesinden beri sektörde faaliyetlerini sürdüren Eksun Gıda, ikisi Tekirdağ’da biri Konya’da olmak üzere toplam üç fabrikada üretim yapıyor. Yaklaşık 96 bin metrekare açık ve kapalı alana sahip olan Eksun Gıda, yıllık 600 bin ton buğday kırma kapasitesi, organize dağıtım ağı ve yaklaşık 42 bin ton buğday depolama kapasitesiyle lider un üreticilerinden biri olma özelliği taşıyor. Yaptığı ikili ticaret anlaşmaları ile de önemli kazanım sağlayan Eksun Gıda, son olarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı onayla şirketi arza açtı. Buradan gelecek yatırımları ülkenin yenilenebilir enerji alanında kullanılmasını amaçlayan şirketin arzı ne zaman yapacağı merak konusu oldu. Halka arz tarihi ise 15-16-17 Mart 2023 tarihleri olarak belirlendi. Halka arz fiyatı ise 48,90 TL oldu.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.