Elazığ'da krom madeni çöktü: Bir kişi göçük altında!

Elazığ'da krom madeni çöktü: Bir kişi göçük altında!

Elazığ’ın Palu ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre göçüğün tahkimatta meydana gelen bir göçme nedeniyle olduğu açıklandı. Öte yandan detaylı bilgilendirmenin yapılan değerlendirmeler sonrası bildirileceği duyuruldu.

Erzincan'daki olayın sıcaklığı yerini korurken, bir kötü haber de Elazığ'dan geldi. Elazığ’ın Palu ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 kişinin toprak altında kaldığı olayda, iki kişinin kurtarıldığı belirtildi. Göçük yaşanan bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

"VALİLİK'TEN AÇIKLAMA"

Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.00 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Vali Toraman, "Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında bir işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar." dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada da, "İlk belirlemelere göre 4 maden işçisinin göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, İtfaiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

ERZİNCAN'DA ARA VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu bir göçük oluşmuş ve 9 işçi kaybolmuştu. Ancak heyelan riski nedeniyle arama çalışmalarına ara verilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.