Elektronik sigara tüketicileri dikkat! “Uyuşturucu var” iddiası

Elektronik sigara tüketicileri dikkat! “Uyuşturucu var” iddiası

Türkiye’de son yıllarda tüketimi artan, satışı yasak olmasına rağmen el altından satışı yapılan elektronik sigaralarla ilgili flaş bir açıklama geldi. Uzmanlar, elektronik sigaraların içinde uyuşturucu olduğunu ifade etti.

Türk Toraks Derneği'nin (TTD) KKTC'de düzenlediği uluslararası kongrede sunulan bir bildiri, elektronik sigaralarla ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Araştırma sonucuna göre, Türkiye'de satışı serbest olmayan ve esrar içeren elektronik sigaralar, 55 Türkçe sunum yapan e-ticaret sitesinde satılıyor.

Türkiye Gazetesi’nden Ziyneti Kocabıyık’ın haberine göre; Türk Toraks Derneği Üyesi ve Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, "Türkiye'de yasal olmamasına rağmen el altından sokaklarda ya da internetten satılan elektronik sigara ve benzeri nikotin ürünlerinin içerisinde kanabis yani esrar türevlerinin olduğuna dair verilerimiz var. Hepsinde yok ama THC dediğimiz esrar maddesini içeren bu sigaralar beyinde bulanıklık ve bağımlılık yapıyor. Bu durum, gençliğin bir uyuşturucu salgını ile karşı karşıya kaldığını gösteriyor. Emniyet güçlerinin ve çocukla ilgili bütün sağlık birimlerinin konuya el atması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, elektronik sigaraların kontrol altına alınması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde, Türkiye'de gençler arasında büyük bir uyuşturucu salgını yaşanma riski yüksek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.