Elmadağ mobilyanın merkezi olacak: Bölgeye değer katacak

Elmadağ mobilyanın merkezi olacak: Bölgeye değer katacak

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, yirmi bin kişiye istihdam sağlayacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi hakkında, “İç Anadolu’nun mobilya üretim merkezi olacak proje, tamamlandığında bölgeye değer katacak” dedi.

Ankara’nın en büyük sanayi sitelerinden olan siteler binlerce kişiye istihdam sağlarken yaptığı ihracat ile de ülke ekonomisine katma değer sağlıyor. Elmadağ’da kurulması planlanan ve yapım aşamasının neredeyse sonuna yaklaşılan Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi tamamlandıktan sonra yirmi bin kişiye istihdam sağlayacak bölge ekonomisine katkı sağlanması bekleniyor.

basliksiz-1-002.jpg

Gazetemize yaptığı özel açıklamalarla projede değerlendirmelerde bulunan ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, “İç Anadolu’nun mobilya üretim merkezi olacak proje tamamlandığında bölgeye değer katacak” dedi. Taklacı proje hakkında ayrıca, “Türkiye’mizin mobilya üretim merkezi olacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB’yi tamamlayıp üreticilerimize teslim edeceğiz. Elmadağ’daki OSB’mizde kesinlikle bir ulaşım ve pazarlama sorunu yaşanmayacak” dedi.

ÜRETİM DÜNYA PAZARINA ÇIKACAK

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, projenin ayrıntılarına şu şekilde değindi; “Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB projemizde alt yapısı bitmiş 94 adet parsel alan bulunuyor. Bunların hepsi sanayi parseli olacak. Bu sanayi parselleriyle beraberde en düşük 3000 metre kare olan fabrikalar yapacağız. Bu fabrikalarımızın tamamı mobilya ve tamamlayıcı sektörlere hizmet edecek. Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB’nin yanından geçen demir yolumuz var. Bu demir yolu hattı Çin’den Prag’a kadar uzanan bir demir yolu hattı. Burada yükleme alanımız var. Üreticilerimiz ürettikleri ürünleri buradan dünya pazarına sunabilecek. Aynı şekilde 43 ilimizi birbirine bağlayan bir kara yolu ağının üstünde yer alıyoruz. Burası havalimanına da çok yakın bir konumda yer alıyor. OSB’mizde kesinlikle bir ulaşım ve pazarlama sorunu yaşanmayacak” dedi.

ara-002.jpg

MOBİLYANIN VİTRİNİ OLACAK

Taklacı, "Mobilya sektörü, katma değeri avantajlı ve ihracat şansı en yüksek sektörlerin başında geliyor. Tamamı yerli üretilmeye müsait mobilya ve ahşap sektörünün gelişmesi ekonomik anlamda büyük kazanımlar elde etmek demek. Ankara Siteler bu konuda Türkiye'nin öncü sanayilerinden, fakat zaman içinde OSB statüsü kazanamadığı için halen çok katlı binalarda üretim yapılıyor, bu durum sektörün gelişimini engelliyordu. Elmadağ Mobilya OSB bu açığı kapatacak, Türk Mobilyası'nın dünyadaki vitrini olacak" dedi.

ara2-002.jpg

BÖLGEYE İSTİHDAM GETİRECEK

Başkan Taklacı, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi’nin 20 bin kişiye istihdam kapısı olacağını söyledi. Taklacı, “Elmadağ OSB Siteler’e 40 km. Elmadağ, Altındağ, Mamak ve Kırıkkale’den personel teminine çok uygun bir losyonda, Siteler esnafını maddi açıdan zorlamayacak. Proje tamamlandığında ilk etapta farklı büyüklüklerde 100’ün üzerinde fabrika ve 20 binin üzerinde yeni istihdam sağlanmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ara4-002.jpg

KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞIZ

Taklacı, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB’nin kurulması ile mobilya üretiminde yapılacak ihracat ile Türkiye’ye çok yüksek döviz girişinin olacağını dile getirdi. Taklacı, “Mobilya üretiminde Türkiye’nin ihracat kapısı olacağız. Siteler mobilyası AR-GE, inovasyon, tasarım ve pazarlama alanlarındaki eksiklerini çok kısa bir sürede tamamlayarak dünyanın en iyi ve en kaliteli mobilyalarını kendi tasarımları ile üretmeye başlayaraktır. Ülkemize en yüksek döviz girdisini sağlayan sektörlerin başında geleceğiz” şeklinde konuştu.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.