Elmadağ'ın en samimi yerleşkesi: İşte, Tekkeköy Mahallesi...

Elmadağ'ın en samimi yerleşkesi: İşte, Tekkeköy Mahallesi...

Elmadağ’da yer alan Tekkeköy Mahallesi, en içten ve sıcak sakinleriyle ön plana çıkıyor. 2004 yılında köyden mahalleye çevrilen mahalledeki insanlar, geçimlerini hayvancılık, tarım ve bal satışları ile sağlıyor.

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yer alan Tekkeköy Mahallesi, içten ve samimi vatandaşlarla sıcak görüntüleri ortaya çıkarıyor.

haber1-001.jpg

Eskiden köy olan Tekkeköy Mahallesi’nde yaşayan kişiler, tarım ve hayvancılığın dışında arıcılık yaparak da geçimlerini gerçekleştiriyor.

haber2-001.jpg

Oldukça bol hanesi olan Tekkeköy’de, bozkırın her anını içinizde yaşıyorsunuz. Anadolu insanının samimiyetiyle, kendinizi adeta kendi memleketinizde hissediyorsunuz.

haber3.jpg

Mahallede, 1886 tarihinde Kırşehir'in Mucur ilçesinde göç edenlerle birlikte Kars Ardahan yöresinden gelenler çoğunluktadır.

TEKKEKÖY'ÜN MAHALLEYE GEÇİŞİ

23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüşmüştür.

haber7.jpg

Ankara iline 25 km, Elmadağ ilçesine 20 km uzaklıktadır.

haber6.jpg

haber5.jpg

haber8.jpg

haber4.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.