Emekli askerlere televizyon düzenlenmesi: Artık izin alacaklar!

Emekli askerlere televizyon düzenlenmesi: Artık izin alacaklar!

TSK’dan emekli olarak ayrılan askerlerin televizyon ekranlarına çıkarak unvanlarını kullanmasına silahlı kuvvetlerden düzenleme geldi. Buna göre izin almadan televizyonda konuşan emekli komutanlar hapse girecek.

Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) görev alırken emekli olan kişiler, bakanlıktan izin almadan görev ve sorumluluklarıyla ilgili beyanat, yazı veya açıklama yaparsa 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Türkiye Gazetesi’nden Yeşim Eraslan’ın haberine göre; kendisinin veya başka bir askerin askeri kimliğini, görev veya faaliyetleri kapsamındaki askeri bilgi, belge, konum bilgisi, resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel ve işitsel materyallerin MSB tarafından yetki verilenler dışında kitle iletişim araçlarında yayınlanması yasaklanıyor.

emekli-asker-2.jpg

ÖNLENMEYE ÇALIŞILACAK

Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, generaller ve amiraller hakkında yürütülen soruşturmalarda soruşturma izni verme, soruşturma ve kovuşturma yapmaya yetkili mercilerin belirlenmesinde ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınacak. Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda gerekli durumlarda önleme araması yapılabilecek.

25 YIL DOLAR DOLMAZ EMEKLİ

1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 yılı sonrası YAŞ kararı ile kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edilen personele, yaş şartı aranmaksızın kadın ve erkek 25 hizmet yılını tamamlaması halinde emekli aylığı bağlanacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.